RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Gabriel Debeljuh, interviu în presa italiană: „România a fost norocul meu”

Gabriel Debeljuh (24 de ani) atacantul achiziționat de CFR Cluj de la FC Hermannstadt, în ultima campanie de transferuri, a acordat un interviu publicației italiene Gazzetta Dello Sport. 

În urmă cu un an și jumătate, Debeljuh juca la AC Este 1920, în a patra ligă italiană. Din cazua accidentărilor suferite, croatul se gândea să agațe ghetele în cui.

Astăzi mă bucur de fotbal, dar am vrut să mă las. Dacă nu era familia mea, azi aș fi fost barman. Nu mai vedeam un viitor. Mereu am crezut în mine, dar a fost nevoie să ies din zona de confort, să cobor nivelul. Nu m-a vrut nimeni în Italia, iar România a fost norocul meu”, a început, Debeljuh, interviul în Gazzetta dello Sport.

Debeljuh a început ca senior în ligile inferioare italiene, cu Piacenza Calcio, Mantova și A.C. Este 1920.

Aveam 15 ani, fratele lui Panucci m-a remarcat. Torino mă curta de vreo 8 luni, dar nu voiam să îmi părăsesc familia. În cele din urmă, am lăsat totul și am mers în Italia.

În 2015, cu Longo pe bancă, am câștigat campionatul și Supercupa la Primavera. Totul era bine, jucam, marcam, fanii se bucurau când mă vedeau pe stradă. Apoi, a început calvarul.

Îmi aduc aminte perfect. Jucam contra lui Lazio, condusă de Simone Inzaghi, când am suferit fractura de la genunchi. Șapte luni n-am jucat. M-am întors și am jucat în acel final de sezon, dar am fost eliminați de Juventus, iar Torino nu a vrut să-mi extindă contractul.

Așa că m-am dus la Piacenza, în Serie C, dar m-am accidentat din nou. Genunchiul nu mai ținea, așa că am fost nevoit să stau pe bară 5-6 luni și să mă gândesc. Stăteam toată ziua pe canapea, doctorii îmi ziceau mereu același lucruri. Un coșmar psihologic, care a durat doi ani și jumătate. Mă gândeam că ar fi mai bine să mă las și să lucrez la bar cu părinții mei, în Rovinj (n.r – orașul din Croația în care a locuit).

Agentul meu, Gianfranco Cicchetti, m-a sfătuit să o iau de jos și să încep o mare provocare. Am înscris 11 goluri la Este și am simțit că renasc, așa că am ales să vin în România. Acum sunt foarte bine, antrenorul (n.r – Dan Petrescu) îmi dă încredere și mă simt extraordinar. Sigur, în Italia este altă lume”, a povestit Debeljuh.

Gabriel Debeljuh a fost cel mai bun marcator al celor de la Hermannstadt în stagiunea trecută, reușind să puncteze de 13 ori în cele 32 de meciuri jucate în toate competițiile. Croatul a fost achiziționat de CFR Cluj, în schimbul sumei de 250.000 de euro.

Citește și – EXCLUSIV | Un fost mare fotbalist al “câinilor” vine cu un verdict sumbru: “Destinul va fi Liga 4!”

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare