Ana Maria Popescu, 33 de ani, a cucerit medalia de argint a probei individuale de spadă feminin, din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Wuxi (China), după ce a fost învinsă duminică în finală de italianca Mara Navarria cu 13-9.

Ana Maria Popescu a obținut, la Wuxi, cea mai bună performanță mondială din întreaga ei carieră, cucerind medalia de argint în proba de spadă feminin individual. Conform site-ului Federației Române de Scrimă, Popescu a cedat la mare luptă în finala contra italiencei Mara Navarria, 33 de ani, oboseala fizică spunându-și cuvântul, dar a lăsat o impresie puternică și certitudinea că locul ei este în topul scrimei mondiale.

Super Medaglia d'oro per l'Italia ecco l nostra CAMPIONESSA DEL MONDO in pedana …Felicitari Popescu Ana-Maria 😘😘

Publicată de Willy Loyola pe Duminică, 22 Iulie 2018

“Mi-aș fi dorit să fie aur. Dar deși capul a mers până în finală, m-a dus bine până acolo, fizicul a rămas undeva în urmă. Această medalie este pentru toți cei care m-au susținut și au crezut în mine, în primul rând pentru domnul antrenor Dan Podeanu, pentru curajul și nebunia lui de a porni la drum împreună, în septembrie, a declarat Ana Maria într-o transmisie în direct pe pagina de facebook, imediat după încheierea finalei.

foto: frscrima.ro

Nu s-a terminat aici, urmează competiția pe echipe. Sper să facem și acolo o figură frumoasă. Până atunci însă voi avea prima mea zi liberă din ultimele trei săptămâni și vreau să mă bucur de odihnă.

Felicitări Popescu Ana-Maria. Fabulos

Publicată de Bobora Calin pe Duminică, 22 Iulie 2018

foto:frscrima.ro