RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Cristi Dulca este noul selecționer al naționalei feminine de fotbal: „Este o provocare pentru mine!”

Cristian Dulca (48 ani) este noul selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României!

Fostul internațional român, Cristian Dulca, a semnat un contract valabil pentru următorii  cinci ani, având drept obiectiv principal calificarea naționalei feminine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025.

Cristi Dulca a declarat că este nouă provocare pentru el și le multumește celor din conducerea FRF-ului pentru încrederea acordată.

”Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conduceriii FRF pentru încrederea acordată. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca.

Citește și EXCLUSIV | Cum trebuie pregătită viitoarea generație care să scrie istorie la națională: “Ar fi o motivație aparte”

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a declarat că este momentul ca fotbalul feminin să se dezvolte iar Cristi Dulca este omul potivit pentru acest lucru.

”A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creșterea exponențială a numărului de practicante, jucătoare legitimate și cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent și consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a precizat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a spus că Dulca a fost alegerea Comisiei Tehnice a Federației pentru următoarele două campanii de calificare.

”Cristi Dulca reprezintă alegerea Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal pentru următoarele două campanii de calificare ale echipei naționale de fotbal feminin. Este un antrenor cu experiență, care va pune umărul la dezvoltarea acestui sport în România”, a adăugat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

În cariera de antrenor, Cristian Dulca a mai antrenat următoarele echipe: FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Mediaș și Jiul Petroșani. De asemenea, în perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României.

Ca jucător, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț și Gaz Metan Media, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, și în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima reprezentativă a bifat 6 selecții în perioada 1997-1998.

Citește și Un arbitru de top a fost dus la spital după ce a suferit un infarct

 

 

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare