VIDEO | Comunicatul emis de Peluza Nord către FRF privind identitatea Universității Craiova

FCSB și Universitatea Craiova se vor întâlni în main-event-ul etapei a 29-a a Ligii 1, la Giurgiu, într-un meci programat de la ora 20:30.

Înainte de duelul de duminică, suporterii Universității au emis un comunicat către FRF prin care forul condus de Răzvan Burleanu să-și prezinte public scuzele în legătură cu folosirea incorectă a denumirii clubului-fanion al Olteniei.

FCUCraiova

În decursul acestei săptămâni, la tragerea la sorți a play-off-ului Ligii a 2-a, secretarul general adjunct al Federaţiei Române de Fotbal, Gabriel Bodescu, a pronunțat în mod repetitiv denumirea de ”Universitatea Craiova”, făcând referire la echipa din liga secundă, cea condusă de Adrian Mititelu, și nu cea de pe locul trei din Liga 1, fapt ce a fost interzis prin lege.

Suporterii Craiovei din Peluza Nord au solicitat federației să se dezică de afirmațiile făcute de oficialul FRF. În caz contrar, au amenințat că gruparea lui Mihai Rotaru nu ar mai trebui să trimită jucători la loturile naționale.

u craiova

„În urmă cu câteva zile, la tragerea la sorţi a play-off-ului ligii secunde, organizată de FRF, Gabriel Bodescu a numit cu repetiţie (deci puţin probabil din greşeală) “Universitatea Craiova” echipa infractorului pe teme fotbalistice Mititelu Adrian Marin, jignind astfel clubul-fanion al Olteniei, suporterii acestuia şi memoria legendelor care au cinstit acest nume şi nu mai sunt printre noi. Această întamplare este cu atât mai de neînţeles cu cât cu doar câteva săptămâni înainte, acelaşi personaj, la tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei Romaniei, a denumit, corect de acea dată, “Universitatea Craiova”.

Practic, în opinia lui Bodescu există 2 cluburi cu aceeaşi denumire. Nu înţelegem ce se întâmplă cu adevărat în mintea luminată a domnului Bodescu, care a mai susţinut şi că noul club al infractorului pe teme fotbalistice Mititelu, fondat în 2017, a mai jucat în Liga I, şi nici nu ne interesează prea mult, dar credem că o federaţie de fotbal trebuie să fie echidistantă cu membrii ei şi să respecte deciziile instanţelor de judecată.

Craiova bucurie

În acest sens, cerem FRF să se delimiteze de acţiunea nefericită a lui Gabriel Bodescu, să cerceteze ce se află în spatele acesteia şi să îşi prezinte scuze public suporterilor şi clubului Universitatea Craiova pentru aceasta eroare, care favorizează impostura unui alt club de fotbal local.

De ce FRF trebuie sa facă asta?

– Noului club de fotbal al familiei Mititelu, fondat 2017, i s-a interzis definitiv în instanţă folosirea denumirii “Universitatea Craiova” sau a altor denumiri care să o conţina pe aceasta;

– Universitatea Craiova, clubul aflat în prezent pe locul 3 al L1, are exclusivitate în folosirea denumirii “Universitatea Craiova”, prin ascocierea cu Clubul Sportiv de drept public, INCLUSIV a denumirii „FC Universitatea Craiova”;

andrei ivan craiova 1

– Cluburile de fotbal deţinute de-a lungul timpului de către infractorul pe teme fotbalistice Mititelu şi familia acestuia încearcă să fure identitatea Universităţii Craiova, având până în prezent nu mai puţin de 16 steme interzise de OSIM, toate similare cu originalul;

– Pentru a mai avea orice brumă de credibilitate din partea suporterilor Universităţii Craiova şi pentru a face posibilă o primire bună a Naţionalei în Oltenia.

În condiţiile în care FRF nu o sa vină cu scuze şi cu o clarificare definitivă a situaţiei, cerem conducerii clubului nostru să retrimită viitoarele telegrame de convocare către alte cluburi, denumite fraudulos “Universitatea Craiova” de către oficialii FRF”, s-a arătat în comunicat emis pe Facebook de Peluza Nord.

CITEȘTE ȘI –>> Sorin Cârțu, optimist înainte de FCSB – Craiova, dar dezamăgit de schimbarea stadionului: ”Am și eu o vârstă”