VIDEO | Ce echipă de fotbal susţine Eduard Novak, noul ministru al Tineretului şi Sportului

Eduard Novak este noul ministru al Tineretului şi Sportului din cabinetul condus acum de Florin Cîţu, noul premier ales. 

La preluarea mandatului, Novak a declarat că intenţionează să vină la serviciu cu bicicleta, dorind să menajeze şi un rastel la intrarea în sediul MTS.

,,Voi veni cu bicicleta la minister şi voi pune aici un rastel pentru biciclete, jos. Vom face un exerciţiu şi în ceea ce priveşte pe angajaţii ministerului.”, a spus noul ministru al Sportului, care este încă ciclist în activitate.

Noul ministru a dezvăluit şi echipa de fotbal pe care o susţine în acest moment. Acesta se declară fan al echipei FK Csikszereda din Liga a 2-a, din oraşul său natal, Miecurea Ciuc: ,,Țin cu Csikszereda Miercurea Ciuc.”, a specificat Eduard Novak.

Citeşte şi Ironii la adresa spaniolilor de la Dinamo: ,,N-au după ce bea apă, iar ei fac mărire de capital de 5 milioane”

Noul ministru al Tineretului şi Sportului spune că s-a săturat să vadă dezamăgirea pe chipurile românilor când vine vorba de Jocurile Olimpice şi speră ca acest lucru să se schimbe pe viitor.

,,Pentru mine este o prioritate să avem o strategie, nu putem deveni campioni fără asta. Anul viitor avem Jocurile Olimpice, Campionatul European de fotbal şi îmi doresc ca toţi acest sportivi să aibă tot ce au nevoie să se pregătească în cele mai bune condiţii. Ca sportiv şi om de sport m-am săturat, de foarte mulţi ani, ca după fiecare ediţie a Jocurilor Olimpice să fim dezamăgiţi. Toţi ne aducem aminte de vechile performanţe, îmi doresc ca anul viitor acest lucru să se schimbe. Vreau să creăm un sistem în care sportul românesc să prindă iarăşi aripi şi să prindă credinţă. Sunt foarte multe federaţii care demonstrează astăzi că se poate“.

predare stafeta MTS

Sunt foarte onorat şi respect această poziţie pe care am dobândit-o de ieri, îi mulţumesc lui Ionuţ Stroe pentru că în cele mai grele perioade ale sportului românesc şi-a dat toată silinţa şi a muncit foarte mult. Ştiu că a fost foarte-foarte greu. Cred că sportul românesc are o şansă extraordinar de mare în această perioadă şi sper că în 2021 pandemia în mare parte se va termina şi vom putea să ne desfăşurăm activităţile aşa cum ne dorim.

Citeşte şi VIDEO | Adi Vasile îşi aşteaptă răsplata la final de 2020: ,,Am fost cuminte, sper să vină Moş Crăciun”

Sunt un om de sport, cunosc foarte bine acest domeniu şi am foarte mare experienţă, îmi place să lucrez sub presiune, ştiu că o să fie de toate, vor fi greşeli, acuzaţii, însă cel mai important este că îmi doresc să las ceva în urma mea, peste 20 de ani să spună cineva că acest lucru bun se întâmplat pentru că Novak a schimbat ceva atunci.“, a mai precizat Eduar Novak la preluarea mandatului.

Eduard Novak a cucerit medalia de aur la Jocurile Paralimpice din 2012, de la Londra, mai având în palmares şi două medalii de argint obţinute la Jocurile Parlimpice de la Beijing 2008, respectiv Londra 2012.

Eduard Novak22

Citeşte şi Veşti despre starea lui Florin Tănase! Când poate reveni la antrenamente căpitanul lui FCSB