RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

VIDEO | Campioană și la gimnastică, dar și la școală! Ana Maria Bărbosu vrea să obțină rezultate bune și la învățătură

Tânăra gimnastă a României a reușit o performanță incredibilă, după ce a izbutit să câștige nu mai puțin de șase medalii de aur la Europenele de la Mersin, Turcia, la finalul anului trecut!

Ana Maria Bărbosu (14 ani) a fost una dintre surprizele plăcute ale României, în turneul final disputat în Turcia. Tânăra gimnastă a reușit performanțe remarcabile, reușind să se întoarcă acasă cu aurul obținut la Mersin.

Pentru prima dată în istorie, loturile naționale de gimnastică juniori (artistică fete, băieți și aerobic) au efectuat un cantonament împreună, la Cheile Grădiștei. Printre cei prezenți la turneul de pregătire se află și Ana Maria Bărbosu, una dintre revelațiile gimnasticii din România. Aceasta are un program fix în fiecare zi, astfel că este nevoită să fie prezentă la antrenamente, dar și la școală, acolo unde orele se țin online din cauza pandemiei.

„Profesorii sunt înțelegători, dar încearcă să ne ofere o bază solidă de cunoștințe, chiar dacă facem sport de performanță. Școala online nu este la fel ca cea normală, preferam să merg fizic la școală, dar oricum este, trebuie să fiu atentă la ore, să rețin tot, pentru că nu am așa mult timp după cursuri să aprofundez și trebuie să mă pregătesc cum trebuie pentru examenul de final de an.

Seara, după cină, îmi iau caietele și fac temele, înainte de stingere. școala și temele sunt un fel de relaxare fizică și doar un fel de încordare mentală. Materia mea preferată e fizica, nu mi se pare grea, îmi place foarte mult. Sunt anumite noțiuni care mă ajută și în sală, cum ar fi unghiurile de la geometrie”, a declarat tânăra sportivă.

Antrenorii care pregătesc viitoarele speranțe ale gimnasticii din România îi sprijină pe sportivi să își termine studiile și consideră că în acest moment au în componența loturilor tineri foarte buni și inteligenți.

Citește și Sorana Cîrstea trăiește coșmarul vieții la Australian Open: “Suntem practic niște deținuți!”

„Noi dorim ca acești copii să facă și școală și să nu avem probleme din acest punct de vedere. Spre norocul nostru, avem copii foarte buni, inteligenți, care se descurcă foarte bine și la școală”, a spus Lucian Sandu, antrenor coordonator al lotului național de gimnastică junioare.

Citește și Cristi Borcea, mărturisiri inedite din perioada de detenție: “În prima seară am vrut să iau toate medicamentele!”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare