VIDEO | Adi Vasile conduce on-line antrenamentele naționalei! “Este alături de noi cu ajutorul tehnologiei”

Mai este mai puțin de o lună până la Turneul Preolimpic, iar “tricolorele” au petrecut câteva zile împreună, fără antrenorul Adi Vasile, bolnav de Coronavirus.

Totuși, cu ajutorul tehnologiei, selecționerul a fost prezent în sală la toate antrenamentele și a condus ședințele tehnico-tactice, ajutat de lângă fete de secundul Bent Dahl și antrenorul cu portarii Jaume Fort Mauri.

“Există o conexiune foarte bună între mine și Adi. Nu avem ce face în această perioadă… Este mai greu pentru el, că nu e aici. Am căutat cele mai bune metode de a vorbi împreună cu fetele și de a ajunge mesajul nostru la ele. 

sedinta nationala romaniei adi vasile prin skype 1

Fiecare minut petrecut împreună este important. Mai avem puține zile până la turneul preolimpic, va fi greu acolo, dar nu imposibil. Fetele sunt fericite că sunt la lot, iar acesta este un lucru de care noi ne bucurăm, pentru că aceasta este mentalitatea bună, să faci tot ce poți pentru locul la echipa națională” – Bent Dahl, antrenorul secund al naționalei feminine de handbal a României.

Între 19-21 martie “tricolorele” vor juca în Muntenegru șansa de a ajunge la Jocurile Olimpice. Toate gândurile fetelor se duc de acum la cele mai importante dispute, cu naționala țării gazdă și Norvegia, campioana europeană.

Citește și VIDEO | Un mare goalkeeper s-a stins din viață la doar 32 de ani, după un stop cardiorespirator

“Este greu fără Adi, dar măcar a fost prezent alături de noi cu ajutorul tehnologiei. A stat zi de zi, prin intermediul internetului, cu noi la sală, am vorbit mult cu el după fiecare antrenament.

sedinta nationala romaniei adi vasile prin skype 2

Am avut puține zile de pregătire, dar am încercat în acest timp scurt să dăm tot ce am avut. Orice zi în plus este una câștigată și ne duce mai aproape de ceea ce vrem să arătăm la meciurile de calificare la Jocurile Olimpice. Toate știm importanța acestor meciuri, sperăm să nu le resimțim ca o mare presiune, ci ca pe o bucurie că avem șansa aceasta enormă de a ajunge la Tokyo” – Crina Pintea, pivotul echipei naționale de handbal a României.

România trebuie să ocupe la turneul din Muntenegru locul întâi sau al doilea pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citește și Alexandru Dedu, scandal înaintea turneului preolimpic: „Se dau wild card-uri! Sper că cei de la EHF vor fi înțelepți”