Alexandru Dedu, scandal înaintea turneului preolimpic: “Se dau wild card-uri! Sper că cei de la EHF vor fi înțelepți”

Echipa națională de handbal feminin a României nu este sigură de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar pe Alexandru Dedu îl îngrijorează acest aspect.

Pentru a se putea califica la Jocurile Olimpice, România trebuie să treacă de turneul preolimpic, unde va da piept cu Norvegia și Muntenegru. A patra echipă ar fi trebuit să fie din Asia. Însă asiaticii nu doresc să participe la competiția respectivă.

Drept urmare, EHF vrea să acorde wild card-uri Germaniei sau Danemarcei. Iar acest lucru îl nemulțumește profund pe președintele FRH.

Concret avem șanse să ne calificăm la Olimpiadă. O să jucăm într-o grupă tare, cu Norvegia și Muntenegru. Din ce am înțeles, cea de-a patra echipă ar trebui să fie din Asia. Să vedem cine va veni.

Se vehiculează două nume, de acordare a unor wild card-uri pentru Germania sau Danemarca, lucru care nu îmi place deloc. Asta ar însemna o competiție mult mai aprigă și o bătaie mult mai mare pentru cele două locuri. Să sperăm că cei de la EHF vor fi înțelepți și nu vor face acest lucru, a declarat Alexandru Dedu la AS.ro LIVE.

dedu

Pentru a obține un loc la Olimpiadă, România trebuie să termine în primele două poziții din grupă, iar prezența Germaniei sau Danemarcei ar îngreuna obiectivul tricolorelor.

CITEȘTE ȘI –>> OPINIE | Ambiții reale sau scuza perfectă? Avem sau nu o țintă adevărată pentru Tokyo?