Viața unui sportiv cunoscut atârnă de un fir de ață! Șansa lui de a trăi stă în mâinile românilor

Federația Română de Rugby (FRR) a lansat un apel umanitar pentru ajutorarea fostului internațional Ioan Teodorescu, unul dintre jucătorii reprezentativi pentru ‘U’ Cluj și echipa națională în anii 2000. De curând, sportivul a fost diagnosticat cu tumoare pe colon.

În vârstă de 43 de ani, Ioan Teodorescu a jucat în 39 de meciuri pentru România, din 2001 până în 2007, marcând 13 eseuri, un total de 65 de puncte. A participat la două ediții ale Cupei Mondiale, organizate în Australia, respectiv Franța.

teo rugby

Teo a debutat pentru ‘Stejari’ în 2001, într-un meci cu Irlanda, la București, ultima partida disputata în tricoul României fiind în 2007, un meci cu Italia A. Jucătorul care evolua pe postul de aripă a fost format la Universitatea Cluj, club unde și-a desfășurat cea mai mare parte a activității sportive.

Retragerea din activitatea de sportiv l-a adus pe Teo în postura de antrenor al echipei de seniori Universitatea Cluj, după care, alături de un alt ‘Stejar’, coleg de generație, Cristian Săun, a început să lucreze cu grupele de copii de la CSS Viitorul Cluj.

Ioan Teodorescu alaturi de familie

Rugbyul, dincolo de lupta de pe teren, înseamnă solidaritate, prietenie și respect, iar valorile și principiile acestui sport deosebit sunt evidențiate și mai mult în momentele grele, când familia Ovalului românesc trebuie să strângă rândurile și să fie solidară. Împreună îl putem ajuta pe Teo să treacă peste această încercare.

Donațiile se pot face în contul de mai jos: Titular cont: Teodorescu Ioan IBAN RO61 RNCB 0568 0264 6713 0001 BIC RNCBROBU“, se arată într-un comunicat al Federației Române de Rugby.