Vestea așteptată de toți dinamoviștii: “Va fi un complex sportiv, nu un simplu stadion de fotbal”

Visul dinamoviștilor de a avea un stadion nou este pe cale să se îndeplinească. Fostul președinte al Clubului Sportiv Dinamo, George Cosac, a oferit detalii despre construcția noii arene.

Cosac a declarat că în Ștefan cel Mare va fi construit un întreg complex sportiv.

Velodromul n-a fost o piedică [în calea construirii stadionului]. Au existat câteva proiecte prin care respectivul velodrom să fie demolat și să se construiască stadionul în acea zonă. Lucrurile stagnează.

stadion dinamo

Va fi un complex sportiv, nu doar un stadion. Dacă până anul trecut balanța înclina în a se construi în zona velodromului, cred că lucrurile sunt 50-50% acum. S-ar putea construi chiar pe amprenta vechiului stadion“, a spus George Cosac, pentru Gazeta Sporturilor.

Inițial, arena din Ștefan cel Mare a fost inclusă în schema pentru EURO 2020, dar lucrările nu au demarat.

Încă nu s-au terminat procesele. Judecătorul încă n-a dat sentința definitivă. Există un dosar pe rol la DNA, nici acela nu e finalizat, dar eu cred că în cel mai scurt timp se vor termina aceste lucruri, în așa fel încât să se poată construi un complex sportiv.

Complexul Sportiv va conține sală de tir, de haltere, de lupte, de box. Nu va fi un simplu stadion al fotbalului. Majoritatea disciplinelor sportive din cadrul clubului vor avea de câștigat”, a mai spus George Cosac pentru aceeași sursă.

887363 872740 812394 george cosac

Citește și Cum a ratat Dinamo un meci de top cu Galatasaray: ,,Legislaţia turcă nu permite asta şi s-a rupt totul”