VAR-ul, doar un subiect de faţadă: ,,Sunt dezamăgit de multe, dar atâta prostie”

Sursa Foto: Profimedia Imges

Sistemul VAR este tot mai cerut în Liga 1, mai ales în ultima vreme, când greşelile de arbitraj au fost tot mai multe.

În meciul Botoşani – Sepsi, scor 1-2, arbitrajul a fost contestat, după ce covăsnenii au deschis scorul dintr-un penalty controversat.

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoşani, este convins că echipa sa ar fi câştigat meciul dacă arbitrul nu dădea lovitură de la 11 metri. Acesta este de părere că introducerea tehnologiei VAR în Liga 1 nu este un scop pentru cnducătorii fotbalului din România, ci este mai degrabă un subiect de faţadă.

valeriu-iftime-fc-botoșani

,,Dacă nu era penalty câștigam 100%. Atâta frică nu am mai văzut, Sepsi nu au avut ocazii clare de gol, noi am greșit.

Primul gol este o invenție a lui Chivulete, e frustrant, vorbim de VAR atât și nu se întâmplă nimic.

Eu cred că scopul nu este să avem VAR, ci să se demonstreze cine are dreptate, vedeți cu ce ton, ce războaie se poartă între ligă și federație.

Sunt dezamăgit de multe lucruri în țara asta, dar atâta prostie… Facem ceva numai ca să stăm la televizor.

Legal, am înțeles că nu putem plăti arbitrii, noi, LPF. Nu am știut, eu voiam să dau bani. FRF trebuie să plătească formarea, noi venim cu partea tehnică.

Gino Iorgulescu a dat o adresă și explică că nu este legal să plătim bani. Nu intru în detalii juridice. dar dacă FRF pune condiția cu 250 de mii de euro, e trasă de păr.”, a declarat Valeriu Iftime, pentru Digisport.

În acest moment, FC Botoşani, se află pe locul 5 în Liga 1, cu 37 de puncte acumulate în campionat în cele 27 de meciuri disputate.

fc botosani

Citeşte şi EXCLUSIV | Perioada de acomodare a arbitrilor cu sistemul VAR, contestată: „Nu cred că ar trebui să dureze atât”