RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

EXCLUSIV | Perioada de acomodare a arbitrilor cu sistemul VAR, contestată: “Nu cred că ar trebui să dureze atât”

Opt luni ar trebui să dureze perioada de probă în care “fluierașii” să se adapteze la noua tehnologie, apărută recent în fotbal. 

Pentru Emil Săndoi, intervalul este considerat a fi mult prea mare.

“Nu cred că e atât de complicat acest instructaj, aș înțelege să fie complicat dacă abitrii ar sta într-o cabină cu televizoarele în față să urmărească reluările și i-am trimite apoi pe teren. Un om de pe stradă dacă îl iei și îl pui, trebuie să facă efort, să alerge după minge, să fie poziționat bine și aș înțelege să îi fie dificil.

Dar nu pricep din ce motiv le-ar fi greu în fața tvului celor care arbitrează și care în teren sunt obligați să ia deciziile la secundă. Pentru că nu mai decide o singura persoană, sunt mai multe care se uită câteva zeci de secunde după ce analizează reluările de mai multe ori. Deci ce instructaj trebuie făcut pentru asta?”, a ridicat problema Emil Săndoi, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

camera var

Antrenorul s-a mirat și de faptul că unele echipe nu sunt de acord cu implementarea sistemului pe motiv că nu vor să achite câteva zeci de mii de euro pentru cursurile de perfecționare ale “centralilor”.

“Se pot găsi soluții, nu cred că trebuie să ne cramponăm de o sumă de genul ăsta pentru un club de Liga 1 care primește drepturi tv. Chiar dacă nu au disponibilitate financiară în momentul de față, pot aduce o garanție, dă un alt club pentru ele și apoi își recuperează banii.

Nu cred că ar trebui să dureze atât de mult indiferent ce s-ar întâmpla cu acest VAR. Pentru că face parte din fenomenul fotbalistic, sistemul este nou, dar e tot în cadrul fotbalului”, a mai subliniat tehnicianul Chindiei. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Un antrenor din Liga 1 arată cu degetul înspre arbitri: „Balanța greșelilor cam asta este”

 

 

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare