Vali Lazăr apelează la avocați, după ce Dinamo a impus șomajul tehnic! “Nu am de ales”

dinamo-vali-lazar

Dinamo a început să discute cu jucătorii despre intrarea în şomaj tehnic, pe fondul suspendării competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus. Mijlocașul Vali Lazăr a anunțat că-și va contacta avocații pentru a se asigura că nu este victima unui abuz din partea clubului din Ștefan cel Mare.

La fel ca alte cluburi din Liga 1, Dinamo a decis suspendarea contractelor pe durata stării de urgență din România. Fotbaliștii și staff-ul vor intra în șomaj tehnic și vor primi 75% din contracte, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu lunar din România.

Vali Lazăr dorește să ajungă la un numitor comun cât mai convenabil atât pentru interesul propriu, cât și pentru clubul Dinamo.

“Am vorbit la telefon cu conducerea acum 2 zile, ne-a trimis notificări pentru trimiterea în şomaj tehnic, apoi vor fi negocieri individuale pentru reducerea salariului. Am discutat cu un avocat şi mi-a spus că nu am de ales.

Dacă nu accepţi, ajungi tot la o judecată. Aş vrea să ajungem la o înţelegere bună şi pentru club şi pentru jucători, nu prea îţi convine să pierzi bani, dar nu am de ales”, a declarat Vali Lazăr la DigiSport.

vali lazar dinamo

Mijlocaşul dinamovist a mai adăugat că înţelege reacţia coechipierului său, Ante Puljic, care s-a revoltat după ce Dinamo a anunțat ca vrea să reducă salariile şi nu i-a dat voie să plece din România.

“Îi dau dreptate lui Puljic, e normal să stai acum cu familia, sper să se rezolve şi restanţele pe care clubul le avea faţă de noi dinante de coronavirus şi apoi discutăm de şomaj tehnic”, a precizat Lazăr.

Puljic Vali Lazar

Lazăr ar putea încasa nişte bani în vară dacă va câştiga litigiul cu fosta sa echipă din Qatar, Al Kharaitiyat.

“Am câştigat la FIFA restanţele salariale, mai e acum decizia TAS, dar peste câteva luni voi încasa banii. Avocaţii lor nu erau foarte deştepti, clauza prin care au reziliat era nulă, deci voi avea câştig de cauză,” a mai spus Vali Lazăr.

CITEȘTE ȘI -> Coronavirus | Criză la Dinamo! Prunea este în șomaj tehnic! “Oricum, aveam cinci luni de restanță la salariu”