Coronavirus | Criză la Dinamo! Prunea este în șomaj tehnic! “Oricum, aveam cinci luni de restanță la salariu”

Managerul general de la Dinamo, Florin Prunea, a anunțat că este în șomaj tehnic din 24 martie, pe fondul suspendării competițiilor din cauza pandemiei de coronavirus. Prunea a precizat că nu a fost consultat de către Ionuț Negoiță în privința unei decizii în cazul salariilor fotbaliștilor și staff-ului ‘câinilor roșii’.

La fel ca alte cluburi din Liga 1, Dinamo a decis suspendarea contractelor pe durata stării de urgență din România. Fotbaliștii și staff-ul vor intra în șomaj tehnic și vor primi 75% din contracte, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu lunar din România.

dinamo antrenament

Pe fondul crizei COVID-19, Guvernul României a anunțat că va suporta costurile pentru șomajul tehnic, inclusiv pentru cei care au contracte de activitate sportivă.

Sunt în șomaj tehnic din data de 24 martie. Oricum, aveam cinci luni de restanță la salariu, nu asta e problema. Urmăresc cu amărăciune situația, pentru că mă așteptam să fie o solidaritate în familia fotbalului, cum îi place președintelui Federației să ne spună. Să fie la masă Federația, Liga, sindicatul fotbaliștilor și să găsim niște soluții.

Sunt convins că nenorocirea de acum a picat ca o mănușă pentru anumite cluburi. Oricum, trebuiau să apeleze la tăieri salariale, pentru că altfel nu se luau licențe. Lasă impresia că au așteptat jucătorii și antrenorii la cotitură și nu e în regulă.

I-am văzut pe unii că fac scrisori de dragoste către jucători. Ce să-i spui jucătorului dacă îi dai 7-8% dintr-un salariu de 3-4 mii de euro? E o discuție cu contractele astea de activitate sportivă. Cine i-o fi lăsat să semneze tâmpeniile astea… nu pot să înțeleg! E adevărat, sunt taxele mai mici, dar viața de jucător e scurtă. Fotbalistul nu are nici măcar asigurarea medicală, cu aceste contracte.

Nu cred că e corect față de jucători, mai ales că sunt restanțe mari din urmă. Nu cred că ăsta este respectul pe care trebuie să-l arătăm jucătorilor și antrenorilor. Vor fi litigii, cu siguranță. Străinii vor câștiga fără niciun fel de probleme. Apoi te trezești că trebuie să plătești o sută, două sute de mii de euro către jucători“, a spus Florin Prunea la DigiSport.

prunea

CITEȘTE ȘI -> Prima reacție din tabăra dinamoviștilor după ce clubul i-a ‘ars’ la bani: “Sunt recunoscător României”