„Urmașul” lui Eto’o, transferat în România fără să știe: „M-am trezit la un club de care nu auzisem niciodată”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 15 februarie 2020, ora 09:34,
fabrice-olinga
fabrice-olinga

Fabrice Olinga, fotbalistul camerunez despre care se spunea că va fi urmașul lui Eto’o în naționala Camerunului, a dezvăluit că la vârsta de 18 ani a fost transferat la un club din România fără să-și fi dat acordul.

Într-un interviu acordat presei din Belgia, Olinga a povestit că la scurt timp după Cupa Mondială din 2014, când a revenit la Malaga, a aflat că fusese transferat fără acordul său la Apollon Limassol.

De acolo, în februarie 2015 a ajuns la Sampdoria, ca a doua zi să fie împrumutat la Viitorul Constanța, club pentru care n-a evoluat niciun minut. În iunie 2015, fotbalistul camerunez revenea la Sampdoria, iar de acolo era transferat la Mouscron, club pentru care evoluează și astăzi.

„După Cupa Mondială din 2014, când m-am întors la Malaga am aflat că am semnat, fără să ştiu, un contract cu o formaţie din Cipru, Apollon Limassol. Apoi, m-am trezit transferat în România, la un club de care nu auzisem niciodată. După aventura de la Zulte Waregem, managerii mi-au dat să semnez un contract din care nu înţelegeam nici măcar un cuvânt. Aveam doar 18 ani şi eram singur, nimeni nu era să îmi explice. Imaginează-ţi toţi aceşti copii africani care, la fel ca mine, visează să lovească mingea: vin de nicăieri şi sunt gata pentru orice. Oamenii îi pun sub presiune şi suferă pentru alegerile lor. Astăzi, agenţii sunt aliaţi ai cluburilor mai mult decât ai jucătorilor: jefuirea fotbalului african continuă şi autorităţile se prefac că nu văd nimic.

Citește și ♦ Dinamo pierde un jucător important înaintea duelului cu FCSB

Când am ajuns în Belgia, oamenii erau deranjaţi de CV-ul meu. Mă întrebau de ce joc fotbal: le-am spus că pentru a-mi hrăni familia. Nu am visat la cariera mea. Când am început la Fundaţia lui, Samuel Eto’o a vorbit mult cu mine, era mândru de mine. El încă îmi datorează o maşină de lux. Mi-o promisese atunci când voi juca în prima ligă. Şi astăzi vorbim, îmi dă sfaturi de finalizare şi, mai presus de toate, are încredere în mine. Astăzi, îmi pare rău că am experimentat lucruri oribile: am fost înşelat, tratat ca o marfă. Mingea este pasiunea mea, dar urăsc aceşti oameni care se revoltă în jurul acesteia. Aş fi preferat să nu cunosc această lume”, a mai spus Olinga.

Citește și ♦ Planul CFR-ului pentru confruntarea cu Sevilla. Dan Petrescu: „Va fi un avantaj pentru noi”

viitorul constantaFabrice Olinga