Unde s-a pierdut calificarea României! ”Cea mai mare mizerie pentru noi”

România U21. Foto: Marton Monus/dpa (Profimedia)

Meciul decisiv pentru calificarea în sferturile Campionatului European de tineret, dintre România U21 și Germania U21, s-a terminat cu scorul de 0-0.

Partida a fost una intens disputată, iar cei care au avut câştig de cauză în urma acestui rezultat au fost nemţii, calificați în sferturi datorită golaverajului superior.

Romania vlad pascanu scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Fostul internațional, Ionel Ganea, a avut o reacție dură după eliminarea României de la EURO. Acesta consideră că naționala lui Adi Mutu a pierdut calificarea în sferturile turneul în meciul cu Ungaria, atunci când, în perspectiva sa, reprezentativa României a fost clar dezavantajată de centralul partidei.

Fostul atacant al lui Dinamo și Rapid a declarat că dacă trupa lui Adi Mutu ar fi beneficiat de un arbitraj corect în duelul din etapa a doua a grupelor, putea și aceasta să câștige la scor cu maghiarii, așa cum au reușit Germania sau Olanda.

ionel-ganea

N-am pierdut niciun meci, cea mai mare mizerie pentru noi a fost partida cu Ungaria. Arbitrii ne-au tocat pe față. Dacă la 0-0 primeam penalty, altfel stătea situația pentru noi (n.r. – din perspectiva golaverajului). Am avut și un fault care nu s-a dat, cel de la golul lor. Aici s-a jucat totul, pentru că Olanda și Germania au câștigat la pas cu ei.

Ne-a lipsit golul cu Germania, noroc am avut și noi, și ei. Cred că am avut o formulă ofensivă, dar știți cum e, antrenorul te pregătește până la un moment dat. Schimbările din seara asa nu au adus un plus. A lipsit o dăruire suplimentară a jucătorilor. Dacă și-ar fi dorit mai mult fotbaliștii, poate că am fi câștigat meciul. 

Romania u21 olaru scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Probabil că ar fi arătat altfel atacul azi cu George Ganea (n.r. fiul fostului internațional) pe teren. Dar o echipă națională nu trebuie să stea doar într-un jucători, doi sau trei”, a declarat Ganea la GSP Live.

În urma rezultatului de la Budapesta, România termină pe locul 3 în grupa A a Campionatului European Under 21, cu 5 puncte, iar Germania pe locul 2, tot cu 5 puncte, dar golaveraj superior.

CITEȘTE ȘI –>> Semne de întrebare pentru un fost internațional după eliminarea României: ”Asta am vrut de la început, să nu pierdem!”