Un olandez face radiografia fotbalului românesc: “Acest lucru nu pot să îl înțeleg”

Anass Achahbar este una dintre suprizele plăcute ale Ligii 1. Fotbalistul cu origini marocane este la a doua experiență externă din carieră. 

După ce a debutat în fotbalul mare pentru Feyenoord mijlocașul a fost împrumutat la Arminia Bielefeld, în Germania. La 26 de ani a ajuns și în România, la Sepsi.

“Să fiu sincer, nu știam mare lucru despre România până să vin aici. Știam despre Hagi, despre Steaua București, pentru că a jucat de multe ori în Champions League. Cam atât! Acum știu mult mai multe. A, și mai știam totuși că e un loc bun unde să te dezvolți, iar echipele mari au arătat asta în cupele europene”, a mărturisit jucătorul covăsnenilor pentru Gazetă. 

achahbar feyenoord

Pe Achahbar îl nemulțumeste un singur lucru.

“E un nivel mai mult decât decent. Singurul lucru pe care eu nu-l înțeleg este această regulă cu al doilea jucător U21. Cred că n-are niciun sens. Dacă aveți academii bune, tinerii se pot dezvolta și acolo.

Iar cei mai buni nu vor fi ignorați, cu siguranță. Cum e exemplul lui Man, plecat la Parma, un jucător tânăr foarte bun, credeți că n-ar fi jucat oricum? Fără regulă!”, a mai adăugat olandezul. 

 CITEȘTE ȘI –>>Reacția lui Alex Bourceanu în scandalul în care a fost implicat Florinel Coman: „Am fost și eu în aceeași situație”