Un nou scandal la CFR Cluj! Clubul a fost dat în judecată: „Aroganți și lipsiți de respect”

CFR bucurie victorie

Sorin Oncică (46 de ani), fost jucător și antrenor la juniorii CFR-ului, a câștigat în primă instanță procesul pe care l-a intentat clubului din Gruia, după ce a fost destituit din funcție.

Oncică și-a cerut în instanță drepturile salariale pentru perioada februarie-iulie 2019, când a activat ca antrenor la Centrul de copii și juniori.

„Nu e o sumă imensă, dar pentru mine contează onoarea. E vorba de respect, nu de bani. Și am demarat încă un proces, să îmi recuperez salariile inclusiv pe 2020. Am contract pe durată nedeterminată, încă în vigoare, dar nu m-au lăsat să muncesc. Acționarul principal, Marian Băgăcean, dar și clubul m-au tratat cu o aroganță incredibilă! Acum o să plătească mult mai mult!

Între timp îmi luaseră echipa, au pus un alt antrenor și au lăsat lucrurile așa. Au crezut că o să cedez și o să plec așa, în liniște. Eu tot îi notificam, să îmi dea echipă, să antrenez, că am contract, însă ei o tot lălăiau. Așa că în martie 2019 am depus memoriu la FRF”, a spus Sorin Oncică, pentru Gazeta Sporturilor.

Sorin-Oncică

Oficialii CFR-ului au încercat să-și cumpere liniștea, însă Oncică i-a refuzat și a mers mai departe cu procesul pe care îl pornise în civil.

„În urmă cu câteva luni, Băgăcean a venit să-mi arunce așa, trei salarii, ca să renunț, dar era prea târziu. Zicea că trebuie să aibă grijă de banii clubului. Vă dați seama, ce cheltuială imensă aveau cu mine! Atâta aroganță nu am văzut în viața mea, e incredibil! Putea să mă cheme, să îmi spună în față că trebuie să plec fiindcă sunt ginerele lui Mureșan. Găseam o soluție amiabilă, dădeau și ei un salariu-două și gata. Dar nu așa!”, a mai spus fostul antrenor din curtea Clujului.

Potrivit GSP, Oncică a recuperat 6.000 de euro în primă instanță, dar ar putea ajunge la peste 20.000 de euro dacă va câștiga și al doilea proces.

Ardelenii anunță că vor face recurs: „Decizia instanței nu e definitivă, vom face apel. Nu știu de unde vin acuzele astea legate de aroganță”, a spus Marian Băgăcean, acționar majoritar CFR Cluj.

Citește și • Argăseală, despre disputarea meciurilor din Liga 1 fără spectatori: „Suntem obișnuiți”