Un membru al Generației de Aur intervine în scandalul de blat de care România este acuzată: “Nu pot să cred așa ceva!”

După ce fostul atacant al primei reprezentative a României, Florin Răducioiu, a surprins pe toată lumea în momentul în care a vorbit despre o evoluție ciudată a colegilor săi în meciul cu Spania din 1996, un alt “tricolor” a ieșit în față și și-a prezentat punctul de vedere!

România a fost acuzată de blat de către bulgari, după ce a pierdut meciul de la Campionatul European din 1996, cu scorul de 1-2 contra Spaniei. După un turneu de excepție făcut în anul 1994, Generația de Aur nu a reușit să treacă de grupa de la EURO, cedând în toate cele trei partide disputate în cadrul turneului din Anglia.

Fostul internațional român, Ilie Dumitrescu, a vorbit și el despre episodul în care jucătorii României au fost acuzați de blat și a dezvăluit că nu înțelegere rostul declarațiilor lui Florin Răducioiu. Actualul analist tv este de părere că nu se poate vorbi despre un aranjament al meciului și consideră că lipsa de concentrare din ultima partidă, cea cu Spania, a făcut ca evoluția “tricolorilor” să fie cu mult sub așteptările tuturor.

Ilie Dumitrescu 1

Cum să vii cu așa ceva? Cum să declari așa ceva? Pentru mine, a fost cel mai bun atacant, Răducioiu. Are dreptul să spună ce vrea, dar să spună lucrurilor pe nume. Nu văd rostul declarațiilor sale. Eu sunt frământat că mai erau două minute până să se termine meciul cu Suedia și am primit gol. Sunt frământat de chestia asta. O să mă urmărească toata viața faza aceea cu Prunea, da? Că am primit gol cu Suedia

Dar, când nu mai ai șanse la calificare și la un meci ca ăsta nu mai ești concentrat, chiar dacă vrei. Toți erau cu gândurile la vacanță. Nu vreau să justific în locul lor, nici nu am fost acolo.

Dar, da, meciul cu Suedia mă va frământa toată viața. O să mă urmărească toată viața. Că, da, n-a fost comunicare într-o anumită zonă, dar de aici până la a spune că Prunea a ieșit, că Popescu n-a sărit acolo cu nu știu cine, sau Belodedici….

Nu pot să cred așa ceva eu, la cum cunosc eu generația asta și toți colegii mei. Nu există așa ceva. Pot să admit că la un meci nu mai ești la fel de concentrat. Asta da!”, a spus Ilie Dumitrescu, potrivit Digi Sport.

Citește și Dezvăluirile lui Răducioiu după ce „Generația de Aur” a fost acuzată de blat: „Asta m-a pus pe gânduri”