Dezvăluirile lui Răducioiu după ce “Generația de Aur” a fost acuzată de blat: “Asta m-a pus pe gânduri”

Sursa Foto: Profimedia Images (Cronos/Cristian Stavri)

Florin Răducioiu (50 de ani), fostul atacant al echipei naționale a României a răspuns acuzațiilor făcute de bulgari.

Ivo Georgiev (48 de ani), fostul atacant al Bulgariei spune că echipa națională a României nu și-a apărat corect șansele în fața Spaniei la Campionatul European din 1996. Selecționata României condusă la acea vreme de Anghel Iordănescu a pierdut în ultimul meci din grupă în fața ibericilor scor, 1-2. Golul României a fost marcat de Florin Răducioiu.

„Toate echipele se temeau de Bulgaria şi am fost într-o grupă foarte dificilă. O altă problemă pentru noi a fost că România a mers la culcare în meciul cu Spania, asta vă spun sigur. Hristo Stoichkov a vorbit după la telefon cu ei, s-a interesat la Barcelona, unde juca Gică.

I-au lăsat să înscrie pe spanioli, ăsta e adevărul. Să vedeţi ce au făcut fundaşii României în meciul cu Spania, în ultimele minute. N-aveau nicio şansă şi i-au lăsat să înscrie. Unul dintre ei a fost Popescu, care traducea ceva. N-am ţinut cont ce spunea”, a spus Ivo Georgiev, pentru Sportal.bg.

Florin Răducioiu, fostul atacant al “Generației de Aur” a comentat acuzațiile de blat aduse de către bulgari după aproape un sfert de secol și a recunoscut că i s-a părut ciudat felul în care a pierdut România în faţa Spaniei la EURO 1996.

“Nu vreau să fac declaraţii, care pot avea repercusiuni asupra mea. Nu comentez. Şi ăsta e un răspuns. Mi s-a părut că apărarea noastră era total dezorientată şi nu ştia pe cine să marcheze, era haos.

raducioiu profimedia 0344922598 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images (Cronos/Cristian Stavri)

Mereu ne-am apărat cu mulţi jucători, dar erau distanţele prea mari şi eram foarte neatenţi la fazele fixe, la cornere, lovituri libere. Echipa era neatentă şi asta m-a pus pe gânduri. De altfel, al doilea gol, al lui Amor, a fost după o lovitură liberă, în minutul 86, 87. Da… Echipa a fost defazată” a declarat Florin Răducioiu pentru Telekom Sport.

Citește și EXCLUSIV | Fotbalistul văzut drept viitorul lider al echipei naționale: „I se pune în cârcă o presiune enormă”