Un jucător de la FCSB e gata să ducă naționala la europene: “Putem ajunge acolo”

Darius Olaru (22 de ani) este încrezător în șansele României U21 de a ajunge din nou la Campionatul European. Mijlocașul recunoaște totuși ca resimte presiunea.

Naționala de tineret a ajuns până în semifinalele Campionatului European, vara trecută. Fotbalistul de la FCSB a declarat înaintea partidei de marți că își dorește să ajungă iarăși la un turneu final.

“Tot timpul venim aici cu o plăcere foarte mare. Ne dorim să facem rezultate foarte bune pentru că echipa naţională este apogeul. Toată lumea îşi doreşte să ajungă aici.

 fost ceva extraordinar ce s-a întâmplat anul trecut şi ne dorim să repetăm acest sentiment. Am pus un pic presiune pe această generaţie pentru că toată lumea îşi doreşte egalarea acelei performanţe. Cred eu că putem. Mai avem câteva meciuri şi cred că putem ajunge din nou la un Campionat European“, a declarat Darius Olaru pentru FRF TV.

Mijlocașul ofensiv are numai cuvinte de laudă la adresa lui selecționerului Adrian Mutu.

“Am primit destul de multe mesaje, dar nu asta este important. Important e că mi-am ajutat echipa să obţină victoria şi voiam să-i facem lui Mister un debut perfect pe bancă. Mutu era un jucător extraordinară. L-am văzut de multe ori la naţională, l-am văzut şi la echipa de club. Avea execuţii extraordinare, era minunat, îţi făcea o plăcere să îl vezi jucând“, a mai spus jucătorul lui FCSB.

Darius Olaru a fost printre remarcați în succesul României în fața Finlandei, scor 3-1, în preliminariile pentru EURO 2021, cu un gol și o pasă decisivă.

“Tricolorii” mici joacă marți, 8 septembrie, de la ora 19:00, împotriva Maltei, pe stadionul Centenary Stadium, în preliminariile Campionatului European U21.

România ocupă locul secund în grupa de calificare și este la 3 punctele în spatele liderului Danemarca.

CITEȘTE ȘI Ilie Năstase, surprins de decizia organizatorilor de la US Open de a-l descalifica pe Djokovic