Ilie Năstase, surprins de decizia organizatorilor de la US Open de a-l descalifica pe Djokovic

ilie-nastase3

Sârbul Novak Djokovic a fost descalificat, duminică, de la turneul US Open după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge, în optimile de finală ale cometiției.

Jucătorul de tenis va mai primi și o amendă în valoare de 20.000 de euro deoarece a refuzat să meargă la conferința de presă, la finalul meciului cu Pablo Carreno Busta.

„Eu știu că el e un băiat foarte liniștit, am fost surprins de toată treaba asta și nu cred că a lovit-o pe doamna arbitru cu intenție. El n-are antecedente, nu e violent. Dacă mai dă de o mie de ori, n-o mai lovește pe doamna. Din câte am înțeles, el era cu spatele când a lovit mingea.

Noi, cel care-l cunoaștem, știm că a fost un gest făcut din greșeală. N-a vrut să dea în arbitru, probabil că era frustrat, dar de ce ar lovi pe cineva?”, a spus Ilie Năstase, potrivit „Gazetei”.

Fostul lider mondial este de părere că decizia este una pur politică și nu are nicio legătură cu faptul că Djokoviv a lovit abitra de linie.

djokovic nemultumit

„E puțin politic. S-a mai întâmplat ca Serena Williams să-și iasă din pepeni și n-a fost amendată cât trebuia. La Djokovic, au folosit regulamentul din plin.

E păcat ca Djokovic să plece din turneu în felul acesta. E păcat pentru tenis, pentru turneu, ar trebui să se oprească! Sincer, nici nu m-am uitat la US Open. Dacă nu sunt spectatori, nici nu mă mai interesează atât de mult. Ce să urmăresc? Niște antrenamente?”, a mai spus Năstase.

Citește și • Camora, apărat de o legendă a României: “Să ne mândrim că dorește să joace pentru noi”