Un fost mare dinamovist are soluția salvatoare: ”Cu mentalitatea asta, locul doi e un eșec”

Un fost mare dinamovist știe cum formația din Ștefan cel Mare poate trece peste perioadă slabă și poate redeveni o forță în Liga 1!

Marius Niculae este convins că Dinamo poate arăta diferit dacă și-ar promova jucătorii tineri. Fostul jucător al ”câinilor” a explicat că formația din Ștefan cel Mare obișnuia să ofere șanse fotbaliștilor crescuți de propria pepinieră, iar echipa reușea să fie o forță în campionat.

De asemenea, ”Săgeată” a oferit ca exemplu performanța reușită de echipa U19 a lui Dinamo. Cu Florin Bratu pe bancă, juniorii formației din Ștefan cel Mare a devenit campioana României.

”Echipa U19, unde era Florin Bratu antrenor, a bătut Viitorul cu şase jucători ce evoluau în Liga 1. Eu vorbesc de Dinamo, echipa care creşte jucători, care are pepinieră şi cred că e cea mai bună, mă refer la transferuri făcute de-a lungul timpului.

E vina antrenorilor care nu dau şanse tinerilor, că aşa am spus şi de Mircea Rednic. El a adus mulţi străini şi nu a dat posibilitatea celor din pepinieră să facă pasul următor. În loc să aduci 10-20 de străini, mai bine ai 5-6 de valoare şi copiii să crească pe lângă ei. Noi aşa am crescut. Și cu mentalitatea că Dinamo e numărul unu, nu exista locul doi, era un eşec” a declarat Marius Niculae pentru ProSport.

niculae

Citește și Eugen Neagoe, mesaj pentru oficialii lui Dinamo: ”Mai trebuie trei jucători, obligatoriu!”