Un fost mare baschetbalist al României, în stare gravă din cauza COVID! Fratele lui, ucis în urmă cu 4 luni de noul virus

La patru luni după ce şi-a pierdut fratele, un fost mare baschetbalist se luptă pentru a rămâne în viaţă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Colentina din cauza COVID-19.

Prima victimă făcută de Coronavirus în lumea sportului din România a fost antrenorul de baschet Valeriu Netolitzchi, pe data de 29 noiembrie 2020.

Acum, familia Netolitzchi trece din nou printr-un moment dificil, după ce şi fratele lui Valeriu, Anton Netolitzchi, este internat la aceeaşi secţie de ATI şi tratat de acelaşi medic.

Anton Netolitzchi 1400x933 1

,,Este intubat și depinde exclusiv de aparatul mecanic de ventilat, iar medicii sunt rezervați privind șansele de recuperare ale acestuia.”, a declarat o persoană din anturajul familiei, pentru GSP.ro.

Fiind intubat, doctorii de la Terapie Intensivă au spus că e prea târziu pentru a i se face transfuzie cu plasmă. Încearcă să facă rost de anticorpi monoclonali, dar și acest tratament ar putea fi tardiv.”, a mai declarat o persoană apropiată familiei.

,,A avut experiența tristă a fratelui său. Mai mult, fiul acestuia, de 28 de ani, a avut și el nevoie, nu demult, de spitalizare după infecția cu COVID. Nu a procedat deloc bine că s-a tratat două săptămâni acasă.”, a mai spus un medic, pentru sursa citată.

130 de selecţii a avut Anton Netolitzchi la naţionala României de baschet şi alte 46 la juniori.

Pe data de 6 martie urmează să împlinească vârsta de 63 de ani.

Citeşte şi Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, în ipostaze cum nu le-ai mai văzut! Cum petrec timpul înaintea turneului de la Dubai