RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Un fost internațional critică regula U21, impusă de Burleanu: “FRF forțează nota!”

Federația Română de Fotbal a impus încă de la începuturile mandatului lui Răzvan Burleanu regula prin care echipele din Liga 1 sunt obligate să folosească cel puțin un jucător sub 21 de ani în timpul jocurilor!

Fotbalul românesc a privit cu pesimism regula impusă de FRF încă din momentul adoptării ei, iar atât conducătorii echipelor, cât și antrenorii acestora au contestat decizia lui Răzvan Burleanu. În momentul de față fiecare formație din Liga 1 este obligată să înceapă meciul cu cel puțin doi jucători sub 21 de ani în echipa de start, iar de multe ori tinerii fotbaliști sunt scoși de pe teren după doar câteva minute.

Fostul component al Generației de Aur, Ilie Dumitrescu (52 de ani), a vorbit despre această regulă care a fost adoptată de FRF în urmă cu mai mulți ani. Fostul stelist este de părere că federația forțează nota prin obligarea echipelor de a folosi în acest moment doi fotbaliști sub 21 de ani.

ilie dumitrescu 1

“Regula U21 a contat pentru Campionatul European de tineret, din 2019. Dar acum, cu doi jucători, FRF forțează nota. Cu unul au fost rezultate, s-au văzut roadele, iar acum forțează. Iar antrenorii răspund.

Citește și Contra le dă o veste bună dinamoviștilor! Renunță să dea clubul în judecată, dar are o singură condiție

Un jucător tânăr, de valoare, nu trebuie forțat. Își face loc singur. Bine, contează pentru un jucător tânăr și dacă joacă șapte minute și face pregătirea cu echipa mare!”, a declarat Ilie Dumitrescu, potrivit Digi Sport.

De partea cealaltă, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, consideră că această regulă este una benefică pentru fotbalul românesc și a mărturisit că nici nu se gândește să renunțe la ea.

„Nu se pune problema se modifice regula U21, nu modificăm regulamentul în timpul competiției. Până acum, toate analizeze demonstrează că prezența unui jucători U21 a atins toate obiectivele propuse!”, a spus șeful FRF.

Citește și VIDEO | Interviu “în condiții extreme” cu Simona Halep: “Vom fi aici în fiecare dimineață!”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare