Un român, fost campion mondial, condamnat pentru fraudă cu fonduri europene

Un fost mare sportiv al României a fost condamnat după ce a depus o serie de acte false pentru a obține, pe nedrept, fonduri din bugetul general al Uniunii Europene!

Fostul campion mondial român a depus la Organismul Intermediar Regional pentru POSDRU mai multe documente care atestau faptul că organizează cursuri de educație fizică și trageri cu arma, în calitate de manager al firmei ”SC Service Guard SRL”. Acesta dorea fonduri nerambursabile în valoare de 596.097 lei, iar cererea sa a fost admisă.

Cornel Mușat, multiplu campion mondial la karate, a fost condamnat de Curtea de Apel Galați la trei ani de închisoare cu suspendare. Potrivit Libertatea, Mușat fusese condamnat inițial de Tribunalul Brăila la șase ani de închisoare cu executare, dar Curtea de Apel Galați a decis ca sportivul să fie condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani.

musat campion mondial
Sursa foto- Facebook

În același timp, judecătorii au păstrat sechestrul pus pe mai multe proprietăți ale sportivului, printre care două terenuri și un apartament din Galați, în încercarea de a recupera prejudiciul. Totodată, instanța a mai stabilit ca Mușat să presteze și muncă în folosul comunității pe o perioadă de o sută de zile.

Citește și Momentul de cumpănă pentru un fost campion al României: “Aveam stări de leşin, nu mă simţeam bine la antrenamente!”