Momentul de cumpănă pentru un fost campion al României: “Aveam stări de leşin, nu mă simţeam bine la antrenamente!”

Unul dintre jucătorii care reușeau în urmă cu puțin timp să ridice deasupra capului trofeul de campion al României a povestit emoționat despre cel mai greu moment al carierei sale!

Un fost fotbalist din Liga 1 a povestit drama prin care a fost nevoit să treacă în urmă cu mai mulți ani, dezvăluit chiar că medicii se așteptau la ce este mai rău. Acesta a mărturisit  că ajunsese într-o stare deplorabilă din cauza bolii, iar familia îl îndemna chiar să renunțe la fotbal.

Adrian Sălăgeanu, fost campion al României cu Oțelul Galați în anul 2011, a povestit chinul prin care a trecut pe vremea când evolua pentru Gloria Bistrița. Fostul fundaș s-a luptat cu hepatita, o boală extrem de dificilă, dar în ciuda greutăţilor nu a renunţat la fotbal și a continuat să lupte pentru cariera mult dorită.

salageanu campion al Romaniei

“A fost destul de complicat. Înaintea unui meci cu FC Național (n.r – în perioada în care evolua la Gloria Bistrița), eu deja nu mă simțeam bine, nu eram în apele mele. La pauza acelui meci, simțeam că pur și simplu nu mai pot. M-am dus la Coroian sau la Sandu Negrean – aveam o relație bună cu ei, deși eram mai tinerel – și le-am spus: «Vă rog frumos, spuneți-i lui Ovidiu Sabău să mă scoată. Nu știu ce-i cu mine, dar nu mai pot». Mă certase Sabău în prima repriză, pe bună dreptate.

M-a scos de pe teren, am mers direct la duș, apoi în cameră, unde am dormit până a doua zi pe la ora 21:00. Meciul fusese la ora 14, 15:00 ziua. Am dormit destul de mult. În următoarea lună, mi-am făcut anumite analize, dar doctorii mi-au spus că sunt în regulă. Totuși, aveam stări de leșin, de amețeli, nu mă simțeam bine la antrenamente.

Citește și Fotbalul românesc e în doliu. S-a stins din viață de Paște. Fusese infectat cu COVID-19 și a făcut închisoare

Timp de o lună, eram certat pentru că nu-s profesionist și nu dau totul la antrenamente. Slăbisem undeva la șapte, om kilograme într-o lună. Stăteam noaptea cu mama și tata la telefon, le spuneam că mi-e rău, că nu mai pot. Într-o dimineță, tata mi-a zis: «Nu mă interesează, îmi bag…în el de fotbal, vino acasă!» M-am urcat într-un microbuz și am plecat acasă. A fost un șoc pentru mama când m-a văzut așa! Eu eram slăbuț de fel, dar atunci arătam destul de rău. Am fost la spital, am mers direct la boli contagioase. Doctorul s-a uitat la mine și, credeți-mă, în 10 secunde mi-a spus că am hepatită!

Eram într-o stare deplorabilă. Nu vreau să dramatizez și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am trecut cu bine peste asta, dar doctorii le-au spus părinților mei că prima săptămâna este critică și că există posibilitatea ca în orice moment să intru în comă hepatică, iar ficatul să se blocheze și să iasă mai puțin plăcut. Dar am trecut cu bine peste. A fost și momentul în care l-am descoperit pe Dumnezeu. Am ieșit după 3 săptămâni din spital și am mers la o mânăstire unde m-am spovedit pentru prima oară în viața mea

După două luni și jumătate, mi-am făcut analizele de trei ori. Doctorii le-au spus părinților mei că, din punct de vedere medical, este imposibil ca la două luni și jumătate de la operație, la ce situație am avut eu, să nu se mai vadă nicio urmă de hepatită pe ficat! În mod normal, ar fi trebuit câteva luni ca virusul să se negativizeze. La mine, nu s-a mai văzut nici cea mai mică urmă de boală. Din punctul meu de vedere, pot să zic cu mâna pe inimă că atuni l-am găsit pe Dumnezeu, a spus Adrian Sălăgeanu, potrivit GSP.

Citește și VIDEO | Un sportiv a murit la o lună după ce a fost aruncat în cap. Avea 28 de ani