Un fost campion al României, trecut pe la FCSB și Petrolul, intrigat: ”De ce românii nu fac la fel ca ungurii? E păcat”

© FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Sepsi Sf. Gheorghe și FCSB au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 30, ultima din sezonul regulat al Ligii 1.

Golurile au fost marcate de Florin Tănase, pentru FCSB, în minutul 6, în timp ce pentru Sepsi a punctat Pavol Safranko, în minutul 57.

502322 geraldo alves

După încheierea partidei, fostul jucător al celor de la FCSB, Geraldo Alves (40 ani) s-a arătat uimit de investițiile din ultimii ani de la Sepsi, făcute de guvernul maghiar, investiții care au dus în doar 10 ani clubul înființat în 2011 din Liga a 4-a până în Liga 1, unde a reușit să prindă play-off-ul pentru al doilea sezon consecutiv.

Fostul fundaș, trecut pe la FCSB, Petrolul și campion cu Astra în 2016, a fost nedumerit de ce nu poate și România să facă astfel de investiții, nu doar în forbal, ci în toate domeniile sportive care s-a făcut perfomanță.

Viktor Orban

„Foarte ciudat. Dacă o țară care e vecină cu România vine și investește aici și vede că există potențial uman și de infrastructură, de ce românii nu fac la fel? E un semn de întrebare și e păcat pentru România. 

Eu sunt o persoană patriotă cu Portugalia, acum cu România, chiar mă deranjează. Nu am nimic cu Ungaria, dar, fiind în România, aș fi vrut să se investească în fotbalul românesc. Românii ar trebui să susțină nu doar fotbalul, ci și gimnastica, atletismul. Eu am auzit de România prin fotbal, prin gimnastică”, a spus Geraldo Alves, conform gsp.ro.

stadion sepsi1
Sursa foto: Sepsi OSK/Facebook, Stadion

Sepsi este aproape să inaugureze un stadion nou, făcut tot din fondurile guvernului maghiar condus de Viktor Orban. Noua arenă de 8.000 locuri de la Sfântu Gheorghe a avut o finanțare de la Budapesta de 15 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI –>> FCSB nu l-a impresionat: ”S-a văzut supremaţia celor de la Sepsi”