Ultimele detalii despre EURO 2020: “Fan Zone, de la Piața Unirii, până la Piața Constituției”

UEFA lucrează cu cele 12 oraşe gazdă ale Campionatului European de fotbal pentru patru scenarii în vederea disputării meciurilor de la EURO 2020: stadion deschis integral, stadion deschis cu o capacitate de cel puţin 50%, stadion deschis cu o capacitate cuprinsă între 20% şi 30% și, cea mai pesimistă variantă, stadion cu porţile închise.

Bucureștiul va fi unul dintre orașele organizatoare ale turneului final care va avea loc la vară.

Florin Sari, șeful Comitetului de Organizare Euro în București, a vorbit despre meciurile găzduite pe Național Arena.

București a fost primul oraș care și-a reafirmat disponibilitatea în perioada pandemiei. Sigur vom avea Euro pe Arena Națională. Vom avea chiar și Fan Zone, de la Piața Unirii, pe Bulevardul fântânilor, până la Piața Constituției.

fan zone

Stadionul Arena Natională se poate închide de la 1 aprilie. Ultimul meci acolo va fi România cu Germania, din 28 martie. Gazonul va fi schimbat cu unul hybrid, care, când va fi nevoie, să fie mai ușor de înlocuit. La Amsterdam se schimbă de 11 ori pe an. Pe Wembley, de 15 ori.

Pe 15 mai, UEFA preia stadionul. Până atunci se mai joacă fotbal acolo numai cu permisiunea Autorităților. Montarea gazonului se va face în aprilie.

La 1 aprilie 2020, Bucureștiul era oricum capabil să organizeze tot ceea ce ar fi trebuit pentru Euro. Nu este adevărat că pandemia ne-ar fi ajutat în vreun fel.

Euro va fi transmis de 250 de țări de pe tot globul”, a declarat Florin Sari, la Radio Gold FM.

gazon arena nationala

Sari a mai spus că stadionul Giulești va fi unul de rezervă.

Stadionul Rapid va fi rezervă. Pentru moment, acolo nu este prevăzută nicio acțiune pentru Euro, dar oricând poate fi folosit în caz de nevoie. Și Rapid și Dinamo, când va fi cazul, sunt construite din aceiași bani alocați în acest proiect.

Mă bucur că stadioanele reconstruite acum, Rapid și Steaua, au multe spații și pentru alte sporturi. Sunt arene mulți-functionale”, a adăugat Florin Sari.

giulesti 1

De asemenea, oficialul a vorbit și despre situația FCSB-ului, care vrea să evolueze pe Ghencea.

“În ce privește inaugurarea stadionului, știu că existau două variante. Ori la primul meci oficial, ori la 7 mai, ceva festiv. CSA decide, nu alții. Este stadionul Armatei și ei decid. Aceeași situație avem la Arcul de Triumf, care aparține MTS și Rapid, care aparține Ministerului Transporturilor”, a mai spus Florin Sari, potrivit sursei citate.

Acesta speră ca la meciurile care vor avea lovc pe Național Arena să fie cu spectatori, în tribune:

Se fac eforturi în găsirea soluțiilor pentru ca Arena Națională să aibă 50 la sută spectatori pe stadion la Euro. Toți cei implicați, în toate orașele gazdă, doresc același lucru la fiecare stadion în parte.

Nu avem încă un răspuns pentru cei care au cumpărat deja bilete și nu pot intra în arenă. Mai întâi trebuie să stabilim câți vor fi în tribune.

De când am început să lucrez la proiectul pentru Euro 2020, am schimbat șapte miniștri ai sportului și patru primari. În numai 6 ani. Indiferent cine a sosit în fața noastră la discuții, am întâlnit de fiecare dată oameni deschiși și dispuși să sprijine proiectul.

București a învins orașul Munchen pentru a organiza tragerea la sorți a grupelor Euro, pentru că am oferit cele mai bune condiții și cred că din toată istoria acestui eveniment.

Am adunat peste 1200 de voluntari pentru proiectul Euro 2020 din 20 de țări.

Ambasadorii nostri sunt Miodrag Belodedici, Adrian Mutu și Lucian Sânmărtean. În echipa de organizare se află doi foști baschetbaliști, Alexandru Candea și Răzvan Mitroi, o fostă jucatoare de tenis, Diana Pirciu și un fost judoka, Alex Nicilă. Toți, oameni care au sosit din postura de voluntar”, a mai spus Florin Sari.

tragere la sorti FRF 768x486 1

Reprogramat între 11 iunie şi 11 iulie 2021, Campionatul European ar urma să aibă loc la Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Copenhaga, Munchen, Roma, Sankt Petersburg, Bucureşti, Budapesta şi Baku. Semifinalele şi finala sunt programate pe stadionul Wembley din Londra.

Programul meciurilor găzduite de Arena Națională:

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
1F – 3A/B/C

arena nationala

Citește și UEFA nu ia în calcul anularea organizării EURO 2020, la București. Anunțul momentului