UEFA nu ia în calcul anularea organizării EURO 2020, la București. Anunțul momentului

UEFA a anunțat că lucrează cu oraşele gazdă ale turneului final al Campionatului European de fotbal pentru patru scenarii, informează frf.ro.

UEFA lucrează cu cele 12 oraşe implicate în turneul final pentru adoptarea unor scenarii în vederea disputării meciurilor de la EURO 2020.

Cele patru scenarii pregătite sunt:

stadion deschis integral

stadion deschis cu o capacitate de cel puţin 50%

stadion deschis cu o capacitate cuprinsă între 20% şi 30%

stadion cu porţile închise.

Fiecare oraş va alege, împreună cu UEFA, două scenarii după care să se ghideze în perioada următoare. UEFA va comunica în luna martie ce fel de scenariu va fi aplicat în fiecare oraş“, scrie frf.ro.

euro 2020 logo

Federația a anunțat și că echipa care se ocupă cu organizarea Euro-2020 la Bucureşti a revenit de luni la birourile amenajate la Arena Naţională.

Confirmare a faptului că în România pregătirile pentru turneul final se desfășoară conform planului UEFA, echipa de organizare EURO 2020 la București a revenit de luni, 25 ianuarie, la birourile amenajate la Arena Națională. Acestea au fost inaugurate la începutul anului 2020, însă ulterior, din cauza pandemiei și în urma deciziei de amânare a turneului final, au fost închise. 

Între timp, birourile au fost reamenajate pentru ca în spațiul de muncă să fie respectate normele de prevenție și de distanțare socială aflate în vigoare în contextul pandemiei“, potrivit site-ului FRF.

birou UEFA EURO 2020 Bucuresti

Reprogramat între 11 iunie şi 11 iulie 2021, Campionatul European ar urma să aibă loc la Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Copenhaga, Munchen, Roma, Sankt Petersburg, Bucureşti, Budapesta şi Baku. Semifinalele şi finala sunt programate pe stadionul Wembley din Londra.

Programul meciurilor găzduite de Arena Națională:

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
1F – 3A/B/C

arena nationala

Citește și Manny Pacquiao, înapoi în ring! Va boxa cu cel mai promițător pugilist