ULTIMA ORĂ | Simona Halep și-a aflat adversara din optimi la Roland Garros

Simona Halep (locul 3 WTA) va juca împotriva polonezei Iga Swiatek (locul 104 WTA) în optimile de finală la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului.  

Swiatek, care a împlinit ieri 18 ani, a învins-o în turul trei pe Monica Puig din Puerto Rico, locul 59 WTA, scor 0-6, 6-3, 6-3.

Iga Swiatek a comis mai multe erori neforțate decât adversara (raport 35-28), dar a reușit mai multe lovituri direct câștigătoare (raport 34-23).

Tânăra poloneză a fost extrem de emoționată la finalul partidei. Este cel mai bun rezultat din carieră pentru această jucătoare promițătoare.

Simona Halep (27 de ani) și Iga Swiatek (18 ani) se vor întâlni în premieră în circuitul WTA. Meciul va fi programat luni.

La nivel de junioare, Iga Swiatek a obţinut performanţe notabile. În 2018, a câştigat turneul de la Wimbledon la simplu şi Roland Garros la dublu. De asemenea, ea a jucat în 2017 finala de dublu la Openul Australiei.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | Situație neașteptată la Roland Garros! Majoritatea favoritelor au fost eliminate! Cale liberă pentru Simona Halep