VIDEO | Situație neașteptată la Roland Garros! Majoritatea favoritelor au fost eliminate! Cale liberă pentru Simona Halep

Simona Halep este singura jucătoare din Top 6 WTA care a rămas în competiție la Roland Garros. Liderul mondial, japoneza Naomi Osaka, a pierdut astăzi în turul trei, completând lista lungă a surprizelor de la Paris.

Osaka a fost învinsă categoric de către Katerina Siniakova din Cehia (locul 42 WTA), scor 6-4, 6-2.

Japoneza a servit slab și a comis 38 de erori neforțate. Siniakova a adoptat un stil de joc prudent, care a dat roade. Cehoaica a comis doar 13 erori neforțate și nu a cedat niciodată serviciul.

Naomi Osaka (21 de ani) nu se simte bine pe zgură și nu a trecut niciodată de turul 3 la Roland Garros.

Pentru Katerina Siniakova (23 de ani) este ziua premierelor! Prima victoriei împotriva unui lider mondial WTA și prima calificare în optimile de finală ale unui turneu de Mare Șlem, la simplu. Cehoaica este lider mondial la dublu!

În urma acestui rezultat, Simona Halep este singura dintre primele 6 jucătoare ale lumii care ajunge în optimi la Roland Garros. În plus, din TOP 15 WTA au mai rămas Sloane Stephens, Ashleigh Barty, Serena Williams, Anastasija Sevastova și Madison Keys.

Halep (27 de ani, locul 3 WTA) este favorita specialiștilor la câștigarea celui de-al doilea trofeu la Openul Franței, după succesul de anul trecut.