UEFA sare la gâtul marilor cluburi din Europa: “Nu vor mai participa în nicio competiție!”

Sursa Foto: Profimedia Images

UEFA a reacționat după ce marile cluburi ale Europei vor să creeze o nouă competiție.

Potrivit publicației New York Times, granzii Europei precum Juventus, Liverpoo, Manchester United sau Real Madrid au fost de acord cu crearea Super League, o nouă ligă în care ar fi incluse cluburile importante din campionatele de top.

Forul european a reacționat print-un comunicat oficial și spune că echipe implicate riscă să fie suspendat din competițiile interne, europene și mondiale.

real madrid

“Ne-a fost adus la cunoștință exista câteva cluburi din Anglia, Spania și Italia care plănuiesc anunțe crearea Super League, o ligă închisă. Dacă se va întâmpla, dorim reiterăm noi, UEFA, Federația Engleză, Federația Spaniolă, Federația Italiană, dar și FIFA și toți membrii asociați, rămânem uniti în eforturile de a opri acest proiect cinic, proiect fondat pe interesul câtorva cluburi într-o perioadă în care societatea are nevoie de mai multă solidaritate ca niciodată.

CR7 profimedia 0604826134 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images Cristiano Ronaldo

Vom lua în considerare toate măsurile care ne sunt la dispoziție, la toate nivelurile, atât juridic, cât și sportiv, pentru a evita ca asta se întâmple. Așa cum FIFA și cele șase Federații au anunțat înainte, cluburile implicate vor fi suspendate și nu vor mai putea participa în competițiile domestice, europene sau la nivel mondial, iar jucătorilor lor li s-ar putea refuza șansa de a-și reprezenta naționalele!”, se arată în comunicatul UEFA.

liverpool premier league profimedia 0592293820 scaled
Sursă foto: Profi Media Images

Citește și Jucătorii Parmei au intrat în gura suporterilor după eșecul cu Cagliari: “Ați făcut orașul de rușine!”