Turcii au votat! Cine a câștigat sondajul FIFA dintre Gheorghe Hagi și Alex de Souza

Foto: Profimedia

Forul internațional a creat un sondaj la începutul acestei luni în care oamenii erau întrebați care fotbalist a fost mai bun dintre Gheorghe Hagi la Galatasaray și Alex de Souza la Fenerbahce, cele două legende ale echipelor din Istanbul!

Peste 600.000 de oameni au participat la sondajul întocmit de FIFA și care îl avea ca personaj principal pe cel mai bun fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi. “Cine a fost mai bun?”, a fost întrebarea forului internațional, la care a atașat două fotografii: una cu Gheorghe Hagi, în tricoul lui Galatasaray, și alta cu Alex, din perioada în care juca pentru Fenerbahce.

În urma rezultatului final din cadrul acestui sondaj, brazilianul Alex a fost desemnat câștigător, reușind să adune 55,9% dintre voturi.

Alex de Souza (43 de ani), mijlocaș ofensiv retras în 2014, a jucat pentru Fenerbahce în perioada 2004 – 2012, acumulând 344 de meciuri, 171 de goluri și 147 de pase decisive. Brazilianul a câștigat de trei ori titlul, o Cupă și două Supercupe ale Turciei.

De partea celalată, Gheorghe Hagi (56 de ani) a evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, strângând 192 de meciuri, 71 de goluri și 64 de pase decisive. Pe lângă patru titluri, o Cupă și două Supercupe, “Regele” a cucerit și Cupa UEFA, în anul 2000. Actualul finanțatorul al clubului Viitorul Constanța este văzut ca un idol în Turcia, de către fanii celor de la Galatasaray.

Citește și S-a aflat! Echipele care l-au ofertat pe Hagi în ultimele 7 luni: „Răspunsul a fost același din partea lui”