Trofeul Euro 2020 este la București! Ce a declarat Nicușor Dan

După ce trofeul Euro 2020 a făcut cunoștință cu câteva orașe europene, acesta a ajuns și la București.

Cupa care poartă numele lui Henri Delauney a ajuns duminică în cel mai mare oraș din România, gazdă a patru meciuri de la Euro, și va parcurge un traseu care va include câteva zone şi edificii importante din aglomerația urbană.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a mărturisit că este o onoare ca acest trofeu să se afle la Bucureşti şi că orașul pe care îl conduce face parte din ediția aniversară de 60 ani a competiției continentale: “Este o sărbătoare a fotbalului european, suntem mândri că Bucureştiul e parte din ea”.

uefa euro 2020

“Cred că pentru orice  jucător este important să participe la un astfel de turneu. Mulţumesc tuturor celor care au contriuit la munca extraordiară. Este o mare onoare să primim acest trofeu la Bucureşti. Eu,  Dorinel şi Belo, măcar să ne mulţumim cu o poză cu el, dacă nu am ocazia să-l câştigăm”, a declarat și Gică Popescu, cel însărcinat să fie consilier al Guvernului României pentru UEFA Euro-2020.

Trofeul Euro 2020 este fabricat din argint și cântărește opt kilograme. Acesta a fost înmânat ambasadorului Bucureşti-Euro-2020, Dorinel Munteanu, de către viceprimarul general al Bucureștiului, Stelian Bujduveanu.

trofeu euro 2020 bucuresti

București va găzdui patru meciuri de la turneul final al Campionatului European 2020, amânat un an. Trei meciuri din grupa C și unul din optimi se vor disputa pe Arena Națională.

CITEȘTE ȘI –>> Două orașe au pierdut găzduirea EURO 2020! Ce schimbări de ultim moment a pregătit UEFA