Două orașe au pierdut găzduirea EURO 2020! Ce schimbări de ultim moment a pregătit UEFA

Sursa foto: Credit Photo by Valya Egorshin/NurPhoto, Profimedia Images

EURO 2020 este programat să se dispute în perioada 11 iunie – 11 iulie, în 12 oraşe din 12 ţări europene!

Cu doar 49 de zile înainte de debutul turneului final din acest an, UEFA a luat mai multe decizii radicale. Comitetul executiv al forului european s-a întrunit astăzi pentru a finaliza lista cu orașele care vor găzdui partidele de la EURO 2020.

Această întâlnire a avut loc după ce Bilbao și Dublin, două orașe care au fost trecute în prima fază drept organizatoare, nu au mai putut garanta prezența fanilor pe stadioane, așa cum prevede protocolul UEFA. Într-o situația similară s-a aflat și Munchen, dar în cele din urmă se pare că arena lui Bayern va putea respecta regulamentul stabilit și va lua parte astfel la EURO 2020.

euro 2020

Potrivit ultimelor informații, orașul Sevilla va lua locul celui din Bilbao, în timp ce Sankt Petersburg va prelua o parte din programul stabilit inițial pentru Dublin.

Turneul final al EURO 2020 a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus şi urma să se desfăşoare iniţial la Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

Citește și VIDEO | Arena Națională, gata să ofere cele mai bune condiții la EURO 2020! Cum arată noua suprafață de joc