RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

“Tricolorii”, lăudați de către un fost campion mondial: “Gică Hagi și generația lui au fost extraordinari!”

Echipa de aur a României de la mijlocul anilor ’90 a rămas în mintea tuturor drept cea mai puternică națională “tricoloră” din istorie, datorită rezultatelor memorabile obținute în acea perioadă!

Generația de Aur, cu Gică Hagi și Gică Popescu în prim-plan, a fost protagonista unor meciuri de senzație la turneele finale din anii ’90. “Tricolorii” au reușit să facă o figură frumoasă, iar la Cupa Mondială din anul 1994 au izbutit chiar să ajungă până în sferturile competiției, acolo unde au fost eliminați la loviturile de departajare de Suedia.

Fostul mare jucător brazilian, Gilberto Silva, a vorbit despre Generația de Aur a echipei naționale a României, dar și despre Adrian Mutu, fotbalist cu care s-a confruntat în Premier League, pe vremea când sud-americanul evolua pentru Arsenal, iar “Briliantul” pentru rivala Chelsea.

Gilberto Silva Arsenal

“Adrian Mutu a fost un jucător bun. Îmi amintesc că am jucat împotriva lui de câteva ori. Avea calități și trebuia să ai abilități bune împotriva sa, altfel putea cauza probleme. Partea bună era că la Arsenal aveam o echipă bună, stabilă. Fundașii nu i-au oferit mult spațiu pentru a-și croi ocazie. Cu siguranță a fost un jucător bun. Mutu a fost un jucător grozav, iar generația lui Hagi a fost extraordinară. Atât el, dar chiar toată generația a fost foarte bună, a făcut o Cupă Mondială excelentă în 1994!”, a declarat Gilberto Silva.

Citește și Halep a aflat numele adversarei din optimile turneului de la Melbourne! Fostul lider mondial are ocazia să își va revanșa

Ulterior, fostul fotbalist al celor de la Arsenal Londra a avut numai cuvinte de laudă despre România și a mărturisit că Liga 1 poate reprezenta un start promițător pentru tinerii jucători brazilieni care își doresc o carieră în sportul “rege”.

România poate fi o destinație bună pentru tineri jucători brazilieni. Rivaldinho ne-a demonstrat asta. Partea bună e că am văzut brazilieni evoluând peste tot în lume, nu numai în ligile mari, ci inclusiv în țări precum România sau Bulgaria. Poți găsi mulți jucători buni în acest campionate mai puțin mari, dar importante în același timp. Sunt sigur că există oportunități bune pentru brazilieni în aceste campionate, unde pot să-și înceapă o carieră în Europa!”, a mai spus fostul mijlocaș.

Citește și VIDEO | “Stejarii”, dezamăgiți după o nouă amânare a meciului cu Belgia: “Ne-a dat peste cap această decizie!”

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare