RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Tehnologia Goal-line, din ce în ce mai aproape de România! Câți bani trebuie să aloce cluburile pentru a fi implementată

În ultima perioadă, se discută din ce în ce mai intens cu privire la introducerea tehnologiei Goal-Line în Liga 1. 

Episoadele recente de la meciurile CFR-ului cu U Craiova și FC Voluntari au readus în discuție necesitatea acestei tehnologii folosită de ani buni în fotbalul mondial. Atunci, la două faze în care mingea a fost trimisă spre poartă, brigăzile de arbitri nu au avut nicio reacție în ciuda solicitărilor venite din partea echipelor aflate în ofensivă care au considerat că balonul a depășit linia porții.

Singurul impediment serios al implementării goal-line în România este reprezentat de suma pe care fiecare club trebuie să o achite pentru ca propria arenă să benficieze de un astfel de soft.

Costul acestuia s-ar ridica la peste 130.000 euro, iar investiţia totală ar ajunge la peste 2 milioane euro pentru Liga 1.

Unul dintre arbitrii de primă divize de la noi explică de ce cluburile ezită să aloce banii necesari:

„Pentru România este o cheltuială mult prea mare pentru cluburi. Dacă VAR ar merita pentru că sunt nenumărate meciuri cu faze controveesate, la Goal-Line pot din 2-3 faze tot campionatul. Nu cred că s-ar justifica această cheltuială”, a mărturisit cavalerului fluierului pentru Pro Sport. 

Goal-Line Technology permite arbitrului să vadă în timp real dacă mingea trece de linia porţii. Pe ecranul dispozitivului, apare mesajul „Goal, goal, goal”, iar ceasul centralului vibrează, semn că s-a marcat. În prezent, softul este folosit în campionatele de top din Europa, dar şi în Champions League şi Europa League.

CITEŞTE ŞI –>> EXCLUSIV | Atuurile celor trei candidate la titlu, analizate atent: „Se poate întâmpla orice”

 

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare