Tatăl Biancăi Andreescu (campioana de la Indian Wells) a vorbit despre meciul cu Irina Begu și a explicat cum procedează Federația de Tenis din Canada în privința tinerelor speranțe.

Bianca Andreescu a reușit la doar 18 ani să cucerească Indian Wells. Tatăl sportivei canadiene de origini române, Nicu Andreescu, a vorbit despre meciul tenismenei de la Miami cu Irina Begu. Acesta a mai declarat faptul că Federația de Tenis din Canada a inclus-o pe Bianca într-un program special.

„Nu este un meci ușor. Probabil Irina vrea să-și ia revanșa, Bianca vrea să-și continue parcursul pe care l-a avut până acum. Bianca o să fie probabil puțin obosită, dar sper că o să treacă peste acest impediment și va da totul pe teren. Nu pot să zic decât că îmi doresc să câștige Bianca, bineînțeles.

Să practici acest sport este foarte scump, îți trebuie mii de dolari, sute de mii de dolari pe an ca să poți să-l practici și să reușești dacă ești bun. Nu pot să vorbesc despre ce se întâmplă în România, la Federația Română de Tenis, dar pot să spun ce se întâmplă în Canada. Federația canadiană îi ajută pe cei talentați și care cred că au o șansă în viitor și îi adună în programul loc de national training. Nu sunt mulți, dar îi ajută foarte mult, îi ajută cu antrenor, cu deplasări, cu facilități, deci sunt foarte buni în sensul ăsta, investesc în viitor.” a declarat Nicu Andreescu pentru Digi24.

Meciul Irina Begu (locul 70 WTA) – Bianca Andreescu (24 WTA) va avea loc mâine, 21 martie, în jurul orei 01:00 (ora României).