Străinii anunță că puștiul teribil al României U21 de la EURO ”este pregătit să explodeze”

România U21. Foto: Profimedia

Deși nu a pierdut, România U21 a încheiat grupele de la Euro pe locul 3 și a fost eliminată din turneu.

Dar trupa lui Adi Mutu culege laurii pentru parcursul fără înfrângere din grupe. Puștiul care a impresionat pe toată lumea, Alex Mățan (21 ani), a avut o prestație la turneul final care i-a uimit până și pe străini.

Romania U21 matan scaled
Sursa foto: Profimedia Images

Publicația din online The Underrated Scout a postat pe pagina de Twitter o analiză foarte detaliată a noului jucător de la Columbus Crew, în care a vorbit în termeni laudativi de prestația atacantului român de la Euro 2021. Conform acestora, turneul din Budapesta a fost doar lampa sa de lansare către fotbalul mare.

“A fost probabil cel mai bun jucător român de la Euro 2021. Putea chiar să-și ducă echipa în sferturi, dar șutul său a nimerit bara în meciul cu Germania.

E clar că e pregătit pentru fotbalul mare și în curând va exploda. Îi place foarte mult să primească mingea și să-și pună în valoare tehnica. Trebuie să devină mai pragmatic și să mai lucreze la partea fizică. Mățan coboară foarte mult să ajute defensiva, un alt lucru pozitiv”, au scris cei de la The Underrated Scout.

Mățan a ajuns în iarna acestui an în MLS, la Columbus Crew. Înainte de plecare a acordat un interviu pe canalul de Youtube al fostului său club, Viitorul Constanța.

“Campionatul Statelor Unite este unul în plină dezvoltare, care creşte de la an la an. Faptul că voi juca în campionatul Americii este un lucru foarte bun. Este un campionat care poate să mă propulseze într-un campionat tare din Europa.

Romania Matan scaled
Sursa foto: Profimedia Images

În plus, este vorba despre campioana MLS şi pentru mine reprezintă un pas înainte. Vreau să mă duc acolo şi să mă integrez cât mai repede în echipă, să joc meci de meci”, a afirmat Măţan, cel care a ajuns la Academia lui Hagi în vara lui 2009.

CITEȘTE ȘI –>> Alexandru Mățan, după tranferul în MLS: “De aici pot ajunge într-un campionat puternic al Europei”