Alexandru Mățan, după tranferul în MLS: “De aici pot ajunge într-un campionat puternic al Europei”

Alexandru Mățan (21 ani) s-a transferat de la FC Viitorul la formația americană Columbus Crew.

Alexandru Mățan, fostul mijlocaș al constănțenilor este fericit că a ales să meargă în Major League Soccer mai ales în condițiile în care a fost dorit de campioana Americii și spune că din MLS poate face pasul către un campionat puternic al Europei.

“Campionatul Statelor Unite este unul în plină dezvoltare, care creşte de la an la an. Faptul că voi juca în campionatul Americii este un lucru foarte bun. Este un campionat care poate să mă propulseze într-un campionat tare din Europa.

De când m-am apucat de fotbal mi-am dorit să ajung să joc într-un campionat de afară. Aceasta a fost şi cea mai completă ofertă. Am fost contactat şi eu. M-am simţit dorit de ei.

alex matan fc viitorul profimedia 0460840778 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images

În plus, este vorba despre campioana MLS şi pentru mine reprezintă un pas înainte. Vreau să mă duc acolo şi să mă integrez cât mai repede în echipă, să joc meci de meci” a declarat Alexandru Mățan pentru canalul oficial de Youtube al FC Viitorul.

Citește și VIDEO | Alexandru Mățan, prezentat la noua sa formație! „Un jucător cu abilități tehnice”

Fostul jucător al formației de la malul mării a spus că îi va lipsi foarte mult clubul FC Viitorul. Alexandru Mățan crede că poate fi un impediment în ceea ce privește convocarea sa la echipa națională de tineret a României având în vedere că acum va evolua în MLS.

“Au fost 11, aproape 12 ani petrecuţi la Academia Hagi. Cred că în acest timp am petrecut mai mult timp cu oamenii de aici decât cu familia mea.E un club care înseamnă foarte mult pentru mine. Mi se zbârleşte pielea pe mine când mă gândesc că o să părăsesc după atâta vreme clubul la care m-am format. Dar asta este, trebuie să mergem înainte.

alexandru matan fcviitroul profimedia 0460834097 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images

Vreau însă să le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, chiar şi în momentele mai puţin bune. Le urez multă baftă de acum înainte şi sper ca echipa să îşi atingă obiectivele.

E posibil să fie dificil. Dar va fi decizia selecţionerului dacă se va baza sau nu pe mine de acum încolo. Eu pot să spun însă că voi da 100% mereu pentru naţionala României. Noi ne dorim să fim realişti şi să încercăm să ieşim din grupă la turneul final. Iar apoi vom da totul ca să reuşim o surpriză frumoasă” a declarat Mățan pentru sursa citată.

Alexandru Mățan a jucat în 23 de partide în actuala stagiune pentru FC Viitorul în care a marcat un gol și a pasat decisiv de șase ori. Clubul din orașul de la malul mării primește, în schimbul mijlocașului ofensiv, suma de 1.5 milioane de euro, iar fotbalistul va avea un salariu anual de peste 500.000 de euro.

Citește și Messi şi-a stabilit viitorul! „50% şanse să rămână”