“Stejarii” nu au loc pe stadioanele din România: “Ne-au spus că nu vor, că au alte competiții și alt calendar!”

Echipa națională de rugby a României va avea parte de primele confruntări din acest an, dar arena pe care “Stejarii” vor disputa meciurile de acasă rămâne în continuare o problemă majoră! 

Alin Petrache, președintele reales al Federației Române de Rugby, a vorbit despre refuzurile pe care echipa națională de rugby a României le-a primit în momentul în care a cerut să joace pe anumite stadioane din România. Orașe precum Sibiu, Cluj, Piatra Neamț, Botoșani sau Ploiești le-au întors spatele “Stejarilor” și au transmis că au alt calendar și nu pot pune la dispoziție arena pentru meciurile rugbyștilor.

Mihai Macovei capitanul nationalei Romaniei de rugby 4

Urmează meciul cu Spania, care bate deja la ușă și pe care eu n-am unde să-l desfășor! Stadionul Arcul de Triumf, din punctul de vedere al utilizării lui, este perfect, dar mai trebuie niște simple hârtii. Meciul cu Spania o să-l jucăm în Ghencea, pe terenul de rugby. Noi din ianuarie ne-am antrenat pe terenuri bocnă, înghețate, sintetice. E foarte greu să performăm… Ne-au cerut programul meciurilor, l-am trimis de pe 21 ianuarie și are 48 de pagini.

(n.r. despre Arena Națională) Pentru că nu poate găzdui meciuri de rugby. Ne lipsesc 17 metri pentru a juca meciuri acolo. Meciuri oficiale nu se poate. Ne lovim de gradenele de beton în lungime… Oricum, mai avem 62 de arene, conforme rugby-ului, unde se joacă fotbal în România. Am bătut la ușă să joc cu echipa națională, dar am fost refuzați. Vreți exemple? Sibiu, Cluj, Piatra Neamț, Botoșani, Ploiești… Refuzuri clare! Ne-au spus că nu vor, că au alte competiții și alt calendar. Și vorbim totuși de echipa națională!”, a spus șeful FRR, potrivit GSP.

Cu doar câteva săptămâni înainte de debutul în campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, rugbyștii României se pregătesc intens pentru o figură cât mai frumoasă în viitoarele partide. Pentru „Stejari” urmează patru partide de foc în cursa pentru obținerea biletului către Franța, dintre care trei în deplasare și unul acasă.

Citește și VIDEO | „Stejarii”, relaxați înainte de meciurile de foc din această lună! Cum și-au petrecut timpul liber rugbyștii României