VIDEO | “Stejarii”, relaxați înainte de meciurile de foc din această lună! Cum și-au petrecut timpul liber rugbyștii României

Luna martie reprezintă începutul unor partide foarte importante pentru echipa națională de rugby a României, iar primul adversar al “Stejarilor” este Rusia!

Cu doar câteva săptămâni înainte de debutul în campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, rugbyștii României se pregătesc intens pentru o figură cât mai frumoasă în viitoarele partide. Pentru “Stejari” urmează patru partide de foc în cursa pentru obținerea biletului către Franța, dintre care trei în deplasare și unul acasă.

După cele două săptămâni de pregătire intensă în cantonament, jucătorii naționalei de rugby s-au relaxat așa cum se cuvine și au decis să meargă într-un poligon, acolo unde s-au împărțit în două tabere și au tras cu pistoalele. Chiar și așa, gândul sportivilor a stat tot la meciurile care urmează să aibă loc, la un an de la ultimul joc oficial cu mingea ovală.

“Am avut și o zi de relaxare, dimineața ne-am dus la bazin, apoi am mers în poligon și ne-am exersat ținta. Am făcut concurs pe echipe și sunt fericit că eu și echipa mea am ieșit câștigători.

Meciul cu Rusia va fi foarte greu, ei sunt o echipă fizică, vor încerca să facă multe grămezi, dar noi suntem pregătiți pentru orice. Naționala e într-o formă bună, avem un mix de jucători tineri, dornici să se exprime, și noi, cei cu experiență, care trebuie să-i tragem în față…împreună trebuie să ducem echipa la Cupa Mondială!”, a spus Florin Surugiu.

“Stejarii” întâlnesc sâmbătă reprezentativa Rusiei, urmând ca săptămâna viitoare să se deplaseze în Portugalia, apoi pe 20 martie joacă acasă cu Spania, și în ultima săptămână a lunii se deplasează în Georgia.

La începutul lunii iulie, rugbyștii români primesc vizita Olandei sau Belgiei, iar în 2022 se vor disputa meciurile retur. Primele două echipe din grupă merg la Cupa Mondială, iar locul trei se duce la baraj.

Citește și VIDEO | Noul și vechiul președinte al FR de Rugby are un obiectiv clar! Stadionul Arcul de Triumf este prioritatea zero