Ştefan Radu povesteşte unde a învăţat să centreze perfect: “Am luat şi castane!”

Ajuns la 403 prezenţe în tricoul lui Lazio, Ştefan Radu a fost decisiv pentru echipa sa în primul meci după ce a stabilit un nou record de meciuri pentru gruparea italiană. 

Ajuns la 403 prezenţe în tricoul lui Lazio, Ştefan Radu a fost decisiv pentru echipa sa în primul meci după ce a stabilit un nou record de meciuri pentru gruparea italiană. 

Ştefan Radu a centrat perfect în minutul 92 al meciului cu Verona, iar Milinkovic-Savic a marcat singurul gol al meciului. Lazio s-a impus cu 1-0 şi continuă cursa pentru un loc în UEFA Champions League.

Ştefan Radu a rememorat începuturile carierei şi a mărturisit care este antrenorul sub comanda căruia a învăţat să evolueze pe postul pe care o face astăzi la Lazio.

“Trecerea spre Dinamo 2 a fost pasul spre fotbalul profesionist. Am vorbit cu nea Cornel Țălnar și așa e, de la el am învățat, prima oară, acest sistem drag mie, 3-5-2. Și i-am spus și lui Inzaghi asta, am o relație bună cu el, am fost colegi și acum îmi este antrenor. Le-am zis și colegilor că, pentru a învăța să joc în acest sistem, am luat și castane. Nea Cornel nu te ierta! Nu pot să uit, este exact ce ne spunea. Și mi-a folosit, mi-a folosit mult. Astăzi, mulți încearcă acest sistem, însă puțini știu să-l joace cum o facem noi, la Lazio. Eu, din postura de fundaș central, dau, în fiecare meci, patru, cinci centrări în careul advers, așa mi-a ieșit și acum” (n.r. assistul din partida cu Verona, când Ștefan Radu a pasat decisiv la golul vitoriei din prelungirile întâlnirii)” a spus fundaşul de 34 de ani pentru Playsport.

Radu nu i-a uitat nici pe Andone şi Rednic, antrenorii pe care i-a avut la Dinamo înaintea transferului la Lazio din urmă cu 13 ani.

ŞTEFAN RADU

“Nea Ando (n.r. Ioan Andone) m-a ajutat enorm, dânsul m-a debutat, a fost un moment incredibil, nu o să pot uita acel moment, apoi Mircea Rednic m-a promovat, m-a aruncat în luptă, mi-a dat încredere, a fost hotărâtor pentru mine. Auzisem că trebuie să merg la Jiul Petroșani, parcă erau unele discuții și cu Sportul Studențesc, însă ce mai contează acum ce trebuia să fie, important e că am rămas la Dinamo, la echipa la care am crescut și m-am dezvoltat. Pentru Dinamo intru în zid!” – a rememorat fundaşul lui Lazio.

CITEŞTE ŞI: Detalii mai puțin cunoscute despre Ștefan Radu: “M-am gândit chiar să mă las de tot de fotbal!”