Ştefan Radu explică de ce nu vrea să joace pentru România: ,,Lazio este echipa mea naţională”

Ștefan Radu

Ştefan Radu a intrat în istoria celor de la Lazio, după ce a bifat meciul cu numărul 402 în carieră pentru formaţia din capitala Italiei.

Deşi este unul dintre cei mai respectaţi jucători din fotbalul italian, Ştefan Radu a renunţat în a mai evolua pentru echipa naţională a României.

stefan radu profimedia 0603715229 scaled
Sursa Foto: Profimedia Images Ștefan Radu

Acesta a explicat motivul pentru care a renunţat la prima reprezentativă a României. Fundaşul a comentat şi faptul că a devenit fotbalistul cu cele mai multe prezenţe bifate în tricoul ,,lazial”.

,,Lazio este echipa mea națională, este adevărat! Din motive de sănătate am decis să mă dedic cu totul echipei mele de club. Nu regret deloc acest lucru. Cred că a fost decizia corectă.

stefan radu PhotoAndrea Staccioli Insidefoto Sipa USA profimedia 0589615605
Sursa Foto: Photo Andrea Staccioli / Insidefoto/Sipa USA/Profimedia

Nu vizam recordul, știam că Beppe Favalli avea 400 de jocuri, dar nu mi-am spus niciodată că trebuie să-l depășesc. M-am gândit doar să joc meci după meci. În fotbal nu trebuie să te gândești să bați recordurile, este complet diferit de normal.

Cât despre suporteri, mă cutremur când mi-aduc aminte. Sezonul trecut, Olimpico era plin meci de meci. Este un stadion foarte primitor.”, a declarat Ştefan Radu, pentru lalaziosiamonoi.it.

lazio
Ștefan Radu. Foto: Profimedia Images

După ce a doborât recordul de meciuri în tricolul lui Lazio, conducerea clubului italian l-a răsplătit pe fundaş cu un tron, pe care era inscripţionat numele său şi numărul 402.

Ştefan Radu s-a pozat la antenament alături de colegii săi,  președintele Claudio Lotito și de Giuseppe Favalli, fostul jucător al lui Lazio pe care românul l-a depăşit la numărul de prezenţe în tricoul lui Lazio.

StefanRadu1

Citeşte şi După ce a scris istorie, Ștefan Radu o ia de la capăt! Ce mai vrea să facă simbolul lui Lazio