RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

De ce nu s-a mai construit stadionul din Ghencea în formă de stea! ,,Avea anumite neajunsuri”

Noul stadion din Ghencea, al celor de la Steaua, trebuia să aibă forma unei stele, aşa cum era perceput în planul iniţial.

Adrian Cefalan, director al Companiei Naţionale de Investiţii, a explicat de ce noua arenă din Ghencea nu s-a mai construit în formă de stea, aşa cum era prevăzut iniţial.

stadion steaua ghencea 8
Sursa: CNI

Acesta spune că forma de stea s-ar fi văzut doar din aer, iar spaţiul ar fi fost consumat degeaba. În plus, ar fi trebuit să se construiască cu tablă, ceea ce ar fi presupus nişte costuri în plus de întreţinere a stadionului.

,,Era o formă foarte OK, numai că avea anumite neajunsuri. În sensul în care forma aceea de stea era percepută doar dacă era privită de sus. Dacă tu priveai de la nivelul pietonal, nu aveai cum să-ţi dai seama. Sub colţurile acelea nu prea puteai să construieşti nimic. Oarecum erau nişte spaţii moarte, pe care tu nu le puteai folosi.

stadion ghencea steaua

Plus de asta, în timp acea tablă… sunt păsările, e timpul, ruginea, era foarte greu de întreţinut. Şi atunci, la faza de proiect tehnic, când au apărut aceste solicitări suplimentare pentru aceste, spaţiul pentru secţiile Clubului Sportiv Steaua, acest spaţiu de birouri… am regândit tot designul, astfel încât să reuşim să îndeplinim cât mai multe din cerinţele beneficiarului.”, a explicat Adrian Cefalan, pentru Naţiunea Stelistă.

Stadionul Steaua, care încă nu a fost inaugurat cu un meci de fotbal oficial, a costat aproximativ 100 de milioane de euro, având o capacitate de aproape 31.000 de locuri.

stadion steaua

Citeşte şi CSA Steaua are un nou comandant! Cine i-a luat locul lui Mădălin Hîncu

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare