Situație incredibilă la o echipă din Liga 1, din cauza COVID-19: “Am 11 jucători la antrenamente, dintre care patru sunt juniori!”

Focarul cu coronavirus continuă să lovească puternic și în fotbalul din România, iar echipele din Liga 1 fac față cu greu acestor probleme cu care se confruntă!

Problemele cauzate de pandemia cu coronavirus le dau bătăi de cap și în acest an echipelor din România, iar una dintre cele mai afectate formații din acest moment este FC Botoșani. Moldovenii au un început de sezon complet ratat în acest an, fiind abia pe locul 11 în Liga 1, cu tot atâtea puncte acumulate după 10 etape.

Antrenorul Marius Croitoru a mărturisit că din cauza acestui virus a fost nevoit să schimbe complet obiceiurile de pregătire a unei partide și este profund dezamăgit de numărul mare de infectări din cadrul echipei sale. Croitoru a spus că a făcut tot posibilul pentru a evita infectarea cu acest virus, dar din păcate echipa sa a avut de suferit.

croitoru nervos

“Am pierdut anumiţi jucători importanţi, după care de o lună de zile a intervenit această problemă a acestui virus care m-a privat de 11 jucători care au fost sau mai sunt în izolare, fiind pozitivi, şi nu putem încă beneficia de aportul lor. Când am avut tot lotul, nu am avut atitudinea care trebuia. În ultimele cinci etape am fost nevoit să improvizez având în vedere că nu am putut să aliniez acelaşi 11. Nici în momentul de faţă noi nu ne schimbăm, nu ne echipăm la stadion.

Avem şase luni de când nu am făcut o refacere, o şedinţă, o vizionare, o analiză la adversar, o analiză la meciul meu. Am riscat totul, am sacrificat unele lucruri, mi-am asumat acest lucru pentru a evita să stăm toţi la un loc, însă iată că toate eforturile noastre au fost în zadar, pentru că acest virus ne-a terminat.

Citește și Contra regretă că a ales să vină la Dinamo: “Imaginea mea a fost cea mai afectată!”

Am 11 jucători la antrenamente, dintre care patru sunt juniori. Am de-o miuţă cum se spune: cinci la cinci. Veniţi la un antrenament de-al meu să vedeţi că suntem mai mulţi noi în staff decât jucătorii pe care să-i antrenăm. Şi jucătorii care sunt negativi sunt afectaţi pentru că trăiesc şi ei cu teama că se pot îmbolnăvi, se gândesc că pot duce boala acasă la familiile lor.

Cu toate acestea, suntem obligaţi să mergem mai departe. Sută la sută acest sezon va fi decis de coronavirus. Cel mai important pentru mine este să trecem cu bine de meciul cu Craiova. Apoi urmează o săptămână de pauză în Liga 1, dar cu meci în Cupa României,” a declarat antrenorul pentru Monitorul de Botoșani.

Pentru FC Botoșani urmează meciul de pe teren propriu contra echipei de pe locul secund, Universitatea Craiova. Moldovenii au nu mai puțin de 5 înfrângeri în ultimele 6 meciuri disputate în Liga 1 și sunt departe de forma pe care au arătat-o în sezonul trecut, când au reușit să prindă play-off-ul.

Citește și Olaru, gata să facă istorie la tineret! ,,Abia aşteptăm să revenim şi să pregătim EURO”