EXCLUSIV | Sistemul VAR, tot mai dorit în Liga 1: “Arbitrajul românesc este la pământ!”

Sursa foto- Photo: Matthias Schrader/AP POOL/dpa, Profimedia Images

Sistemul VAR este din ce în ce mai cerut în campionatul României, mai ales după greșelile nenumărate ale arbitrilor din acest sezon!

Erorile din arbitrajul românesc sunt taxate pe zi ce trece mai mult de cluburile din Liga 1 care cer cu insistență introducerea sistemului de arbitraj video. După ce între Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal s-a iscat un scandal de proporții pe marginea acestui subiect, sistemul VAR va fi introdus în cele din urmă din 2022.

Fostul fundaș al FCSB-ului, Dorin Goian (40 de ani), a vorbit în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă despre necesitatea adoptării acestui sistem în momentul de față. Goian este de părere că fotbalul românesc are nevoie de VAR și a mărturisit că din punctul său de vedere, arbitrajul video nu are cu ce să strice din frumusețea fotbalului. Fostul internațional a semnalizat și el gravele erori ale arbitrilor care au ajuns să fie la ordinea fiecărei runde din campionat.

goian despre var

“Cred că dacă arbitrajele erau cât de cât ok nu cred că se mai vorbea atât de mult despre VAR în România. Din păcate greșelile de arbitraj sunt din ce în ce mai dese și mai grave, iar acest lucru a făcut ca din ce în ce mai mulți conducători de cluburi să ceară arbitraj video.

Este o perioadă în care arbitrajul din România este la pământ, se iau multe decizii eronate, iar pe unele vă spun sincer că eu nu pot să le înțeleg. Nu cred că arbitri greșesc intenționat, doar că neatenția face ca aceste erori să se repete la nesfârșit. Dacă celelalte campionate ale Europei au adoptat acest sistem nu văd de ce noi nu am putea să facem același lucru. Nu văd cum ar putea schimba în rău fotbalul!”, a spus Dorin Goian, pentru Realitatea Sportivă.

Citește și EXCLUSIV | Dorin Goian este de partea rivalilor: “Fanii lui Dinamo trebuie să lupte pentru a recâștiga clubul!”