RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Simona Halep va avea parte de adversari de top la Melbourne! Singura sportivă din top 10 WTA care va lipsi de la turneu

Cele două turnee de categorie WTA 500 vor avea loc în paralel și se vor desfășura în perioada 31 ianuarie și 6 februarie 2021!

Fostul lider mondial, Simona Halep (29 de ani), va începe ca din tun nou an, mai ales că vine după o absență de mai multe luni luni, mai exact după turneul de la Roland Garros. Alături de actualul loc doi în ierarhia WTA, România va mai fi reprezentată de româncele Patricia Ţig (locul 56 WTA), Sorana Cîrstea (locul 71 WTA), respectiv de Irina Begu (locul 78 WTA).

Organizatorii turneului de la Melbourne au anunțat că la competiție vor fi prezente primele 49 de sportive din top 50 WTA. Singura tenismenă care nu va lua parte la această competiție va fi Kiki Bertens, actualul loc 9 WTA, care este indisponibilă din cauza unei accidentări.

Primele 32 de jucătoare din clasamentul WTA vor fi împărțite în două serii, fiecare serie de câte 16 sportive, urmând ca acestea să fie capi de serie în tabloul principal de la Melbourne, la care se vor mai adăuga alte 64 de tenismene, stabilite prin tragere la sorți.

Atât calificările, cât și meciurile din tabloul principal vor începe pe data de 31 ianuarie și vor continua până pe data de 6 februarie. Toate sportivele prezente la acest turneu au fost nevoite să urmeze reguli foarte stricte din cauza COVID-19, fiind obligate să stea 14 zile în carantină pentru a evita orice fel de risc de infectare.

Cele patru turnee găzduite de australieni, două de WTA și două de ATP, vor urma să fie premiate cu peste 2,2 milioane de dolari și le va oferi prilejul sportivilor să joace cu spectatori în tribune.

Citește și Noul ministru al Tineretului și Sportului, promisiuni mărețe: “Vor fi construite inevitabil!”

De la același autor

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare