RS Live

Realitatea.NET

Realitatea Financiară

TaBu

Noul ministru al Tineretului și Sportului, promisiuni mărețe: “Vor fi construite inevitabil!”

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak (44 de ani), fost medaliat la Jocurile Paralimpice, are gânduri mărețe cu unul dintre sporturile mai puțin favorizate din România!

Desemnat ca fiind noul ministru al Tineretului și Sportului din noul guvern condus de Sorin Cîțu, ciclistul de performanță, Eduard Novak, a vorbit despre construirea pe viitor a cel puțin unul sau două velodromuri, pe care sportivii să se poată antrena în condiții optime.

eduard novak

În România există o singură construcție de acest fel, cea de la Dinamo București, dar care în scurt timp va dispărea, deoarece în acel loc se va construi noul stadion de fotbal al “câinilor”. În prezent, cicliștii români sunt nevoiți să meargă în Bulgaria, la Plovdid, pentru a se antrena, deoarece acolo este cel mai apropiat loc unde există un velodrom funcțional.

“Vrem să le oferim olimpicilor posibilitatea de a câștiga medalii, să revenim măcar la nivelul la care a fost România la Sydney (n.r JO 2000, unde România a obținut 26 de medalii, locul 11 la general).

Citește și Transfer acceptat! Denis Haruţ merge la FCSB

Am inițiat foarte multe discuții pentru construirea unui velodrom, am discutat la Miercurea Ciuc, Timișoara, la Cluj ar fi interes. Acum șase-șapte ani, nimeni nu pomenea de velodrom. De trei ani am început să organizez campionate naționale în Plovdiv (n.r Bulgaria), să conturăm o echipă națională de velodrom, iar din ce în ce mai multă lume vorbește de velodrom.

Este inevitabil să nu fie construit unul, două sau trei velodroame în România!, a declarat ministrul Eduard Novak, potrivit Digi FM.

Actualul ministru al Tineretului și Sportului are gânduri mari, astfel că își dorește să candideze la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eduard Novak a reușit să cucerească aurul la Jocurile Paralimpice din 2012 de la Londra și argintul la cele de la Beijing din 2008, respectiv Londra în 2012.

Recent, actualul ministru a izbutit să cucerească medalia de bronz la Mondialele de paraciclism Emmen (Olanda), iar în februarie 2020, a obţinut alte trei medalii, una de argint şi două de bronz, la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton (Canada).

Citește și VIDEO | Povestea emoţionantă a unei românce! A vrut să se lase de sport, dar acum merge la Jocurile Olimpice

De la același autor

PLAYSPORT.RO

Ultimele știri

Cele mai citite

Articole similare